vineri, 26 aprilie, 2024

De ce sa bei zema de castraveti murati inainte de masa

Distribuie:

Publicat:

Zeama de castraveti murati are multiple beneficii pentru sanatate. Aceasta bautura relaxeaza spasmele musculare, astfel incat este recomandata dupa un antrenament intens. Paharul cu apa baut de obicei dupa exercitiile fizice intense poate fi inlocuit cu succes cu o cana de suc rece de zeama de castraveti.

Oamenii de stiinta sustin ca acest suc ajuta la ameliorarea durerilor musculare, datorita concentratiei ridicate de sodiu si otet. Cercetarile au aratat ca persoanele care au spasme musculare se simt mai bine dupa ce consuma acest suc, in comparatie cu cele care beau apa. Pentru a obtine acest efect, este necesar sa se bea doar o treime dintr-o cana de suc.

Zeama de castraveti murati hidrateaza mai repede si pentru o durata mai lunga de timp. Se stie cat de important este sa bem apa, insa sucul de muraturi hidrateaza mai rapid, deoarece contine sodiu si potasiu. Corpul pierde acesti doi electroliti atunci cand transpiram.
Daca alegem o bautura care contine cele doua substante, nivelurile normal ale electrolitilor vor fi restabilite mai rapid.

Zeama de muraturi creste imunitatea – potrivit cercetarilor, antioxidantii din vitaminele naturale C si E joaca un rol protector impotriva infectiilor provocate de bacterii, virusuri si paraziti. Sucul de muraturi contine cantitati importante ale ambelor vitamine, ajutand functia sistemului imunitar.

Zeama de castraveti murati favorizeaza pierderea in greutate, deoarece ingredientul principal al acestui suc este otetul. Conform unei alte cercetari, consumul zilnic de otet ajuta la pierderea sanatoasa in greutate. Dupa 12 saptamani, participantii la un studiu in cadrul caruia au primit o cantitate mica de otet in fiecare zi au pierdut mai mult in greutate decat cei care nu au consumat otet deloc.

Un alt beneficiu al consumului de suc de muraturi este scaderea nivelului de zahar din sange. Fluctuatiile nivelului de glicemie in sange pot duce la complicatii grave de sanatate, inclusiv pierderea vederii, insuficienta cardiaca si leziuni renale. Un studiu publicat in revista Diabets Research arata ca o portie mica de otet inainte de mese ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, in special la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

sursa:doctorulzilei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img