vineri, 29 martie, 2024

De ce sa consumi un pahar de suc de cartofi pe zi: Contine fier, zinc si vitamina C – Cum il prepari pentru a avea un gust bun

Distribuie:

Publicat:

Cartofii sunt mâncarea preferată a multora dintre noi, dar iată că și sucul de cartofi poate fi o opțiune excelentă pentru consum, mai ales dacă ții ca alimentația ta să fie cât mai sănătoasă.

Deși sucul de cartofi nu pare să sune la fel de delicios ca alternativa gătită a acestui ingredient popular, află că este bogat în vitamine esențiale și nutrienți. Mai mult, sucul de cartofi conține aproximativ jumătate din nutrienții conținuți de o porție de cartofi gătiți.

Cartofii, în sine, conțin substanțe alcaline, care pot reduce refluxul gastroesofagian și ameliora mai multe boli de stomac. Sucul de cartofi are aceleași proprietăți și poate servi drept alternativă naturală la băuturile cu rol tonic din comerț. Descoperă, în cele ce urmează, cele mai importante beneficia pe care sucul de cartofi le are pentru sănătate.

1. Conține multă vitamina C

Poate părea surprinzător, dar cartofii conțin peste 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Această vitamină esențială pentru organism ajută în absorbția fierului și în formarea colagenului la nivelul vaselor sanguine, a musculaturii, cartilajelor și oaselor. Are, de asemenea, proprietăți antioxidante și poate îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii, prin scăderea nivelului de inflamație și iritație cutanată și prin atenuarea petelor hiperpigmentare, potrivit doc.ro.

2. Conține complexul de vitamine B

Un singur pahar de suc de cartofi conține aproape 40% din doza zilnică recomandată de tiamină (vitamina B1) și niacină (vitamina B3). În plus, sucul de cartofi este bogat și în riboflavină, adică vitamina B2 și în vitamina B6. Complexul de vitamine B este vital pentru corp, susținând procesul de convertire a carbohidraților în glucoză, generând, astfel, energie. Vitamina B este responsabilă și pentru buna funcționare a sistemului nervos și al creierului, susține sănătatea părului și a pielii și contribuie la funcționarea optimă a ficatului.

3. Este bogat în potasiu

Cartofii conțin cantități ridicate de potasiu, de trei ori mai mult față de o portocală de dimensiune medie. Acest lucru se traduce prin 1,467 miligrame de potasiu per cartof, sau 31% din doza zilnică recomandată. Potasiul acționează ca un electrolit în organism, adică ajută în reglarea nivelului de fluide din corp și susține funcțiile musculare. De asemenea, electroliții sunt aliații rinichilor, ajutându-i să filtreze sângele.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img