vineri, 29 martie, 2024

De ce sa freci pielea cu ceapa

Distribuie:

Publicat:

Ceapa este considerata un antibiotic natural foarte puternic si este utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse probleme de sanatate. Datorita proprietatilor sale antibacteriene ea reprezinta una dintre cele mai bune solutii naturiste pentru persoanele care se confrunta cu infectii ale tractului respirator si nu numai.

In caz de raceala, gripa si tuse aceasta planta este prima la care apelam cu incredere. Ceaiul de ceapa se numara printre cele mai bune remedii antitusive datorita capacitatii sale de a favoriza expectoratia. Continutul bogat in antioxidanti transforma ceapa in cea mai buna metoda de a combate actiunea nociva a radicalilor liberi. Exista nenumarate moduri in care aceasta planta este folosita pentru imbunatatirea starii de sanatate, unele dintre ele fiind secrete foarte bine pastrate.

Cum folosesti ceapa pentru a stimula regenerarea parului

Spre exemplu, ceapa poate avea un efect miraculos atunci cand este aplicata direct pe piele. Daca vrei sa combati aparitia pistruilor maseaza zonele cele mai predispuse cu o bucata de ceapa, in fiecare zi. Acest obicei te poate ajuta si sa tii la distanta insectele precum tantarii, mustele si furnicile. Nu iti fa griji, mirosul cepei nu va fi unul pregnant daca iti masezi pielea delicat, pentru doar cateva secunde. Maseaza zona pieptului cu ceapa si scapa de nasul infundat, durerile in piept si durerile de cap. Proprietatile sale te vor ajuta sa te eliberezi de durere si vor contribui la fluidizarea secretiilor nazale. Atunci cand simti ca te paste raceala tot ce trebuie sa faci este sa tai cateva rondele de ceapa si sa iti masezi pieptul cu ele. Daca nu vrei sa le aplici direct pe piele, le poti inveli intr-o batista curata din bumbac. Tine batista pe piept timp de 5-10 minute si toate simptomele se vor ameliora.

Spala-ti parul cu suc de ceapa daca te confrunti cu matreata si caderea excesiva a parului. Rezultatele vor aparea dupa doar 3-4 utilizari si te vor uimi! Vei avea un par mult mai stralucitor, mai puternic si mai sanatos, doar folosind aceasta planta atat de benefica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img