miercuri, 17 aprilie, 2024

De ce sa mananci curmale

Distribuie:

Publicat:

Consumul de curmale te ajuta sa ai o digestie buna si, totodata, asigura functionarea optima a intestinului, impiedicand inmultirea bacteriilor daunatoare. Mai multe studii au demonstrat faptul ca cei care consuma frecvent curmale prezinta un risc minor de imbolnavire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism si opresc cresterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Curmalele contin un procent ridicat de zaharuri naturale, glucoza si fructoza, exact ceea ce are nevoie organismul pentru energie. Pe langa acestea, ele sunt o sursa importanta de minerale: fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc; de fibre si de vitamine: vitamina A, complexul B, vitamina K. Toate acestea mentin energia la un nivel optim si inlatura starile de oboseala.

O ceasca de curmale ofera organismului 12 grame de fibre, ceea ce inseamna 48% din portia zilnica necesara pentru functionarea optima a organismului. Dintr-un studiu publicat in „British Journal of Nutrition” a reiesit faptul ca, cei care au consumat 7 curmale, timp de 21 de zile, au prezentat imbunatatiri ale frecventei scaunelor. Ele functioneaza ca un laxativ natural, iar introducerea lor in alimentatia zilnica trateaza tulburarile intestinale si restabilesc nivelul florei intestinale.

Datorita aportului ridicat de vitamina B6, curmalele imbunatatesc activitatea cerebrala, ceea ce duce la o putere de concentrare mai mare si la o memorie mai buna. De asemenea, ele ajuta corpul sa secrete serotonina, substanta responsabila pentru starea ta de bine.

Cu un continut ridicat de potasiu, curmalele favorizeaza reglarea tensiunii arteriale, hipertensiunea fiind un factor important de risc pentru aparitia accidentelor vasculare cerebrale si a infarctelor. Datorita aportului ridicat de fibre, curmalele au proprietatea de a normaliza nivelul colesterolului, contribuind astfel la pastrarea vaselor de sange curate. 

Curmalele pot fi considerate suplimente alimentare pentru femeile insarcinate, datorita vitaminelor din componenta lor. Acestea ajuta femeile sa aiba o nastere usoara, atenueaza o posibila depresie, care poate sa apara dupa nastere si imbunatateste calitatea laptelui matern. Astfel, cel mic o sa fie ferit de mai multe boli si se va dezvolta armonios. sursa: clickpentrufemei.ro

F.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img