vineri, 29 martie, 2024

De ce sa nu incalzesti laptele pentru bebelusi la cuptorul cu microunde

Distribuie:

Publicat:

Cuptorul cu microunde este un ajutor de nadejde al gospodinelorsecolului XXI care au din ce in ce mai putin timp liber. Numai ca multe studii au ajuns la concluzia urmatoare: cuptorul cu microunde nu este benefic dietei tale pentru ca reduce sau chiar distruge valoarea nutritionala a mancarii. In plus, cuptorul cu microunde nu reprezinta un pericol doar pentru oameni, ci si pentru plante si animale.

Laptele matern incalzit la cuptorul cu microunde isi pierde din continutul de vitamine si devine inactiv din punct de vedere biologic. Mai mult, devine toxic atat pentru sistemul nervos, cat si pentru rinichi.

Mai mult, studiile au demonstrat ca nici macar reincalzirea unui ceai nu este o idee fericita. Cuptorul cu microunde vaduveste vegetalele de 97% din continutul nutritional. Cu alte cuvinte, daca mananci broccoli, acesta ajuta impotriva dezvoltarii de tumorii canceroase, insa daca il consumi dupa ce l-ai trecut prin cuptorul cu microunde, broccoli isi pierde toate calitatile nutritionale.

Tocmai de aceea, oamenii de astazi consuma atat de multa mancare „moarta”. Iar acest lucru duce la un numar crescut de atacuri de cord, cancer, diabet, depresie si boli ale ficatului. Iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca locul cuptorului cu microunde nu este in bucatarie, asa cum gresit cred miliarde de oameni, ci in laboratoarele unde se fac experimente si nu mancaruri.

 

Motivul pentru care cuptorul cu microunde nu reprezinta o optiune sanatoasa pentru alimentatie

 

Cand se gateste normal mancarea se incalzeste de la exterior catre interior. Este o functie normala a termodinamicii. in schimb, in cuptorul cu microunde, caldura se propaga de la interior catre exterior, ceea ce are ca efect distrugere enzimelor si a nutrientilor prezenti in alimente. Tocmai de aceea este indicat sa gatesti normal si sa nu-ti pregatesti cina la cuptorul cu microunde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img