joi, 28 martie, 2024

De ce se umflă picioarele. Explicații și remedii

Distribuie:

Publicat:

Nu este deloc plăcut să ai picioarele umflate. Fie că ești femeie sau bărbat, picioarele se pot umfla la fel de repede. Cea mai predispusă zonă este cea a gleznelor, iar vară fiind, aceste pot fi din ce în ce mai dese. Umflarea picioarelor poate ascunde mai multe simptome, unele banale, iar unele care trag un semnal de alarmă către niște afecțiuni mai serioase. Indiferent de cauză, partea bună este că există tratament pentru orice. Află care sunt cauzele, dar și tratamentele pentru picioare umflate. 

Cu toții suntem predispuși la picioare umflate. Cele mai vizate sunt femeile, iar cauzele sunt diverse. Din fericire, tratamentele sunt numeroase și se problema poate fi rezolvată chiar și acasă. Nu îți trebuie decât răbdare și cele necesare pe care le vei afla mai jos.

De ce se umflă picioarele

Există multe cauze care duc la umflarea picioarelor. Vară fiind, căldura acum este cea mai frecventă cauză. Statul îndelungat în picioare, în șezut sau purtarea unor pantofi foarte incomozi mai pot fi unele dintre cauze. De asemenea, una dintre cele mai frecvente cauze a umflării picioarelor mai este și retenția de apă, dieta bogată în săruri și grăsimi, supraponderabilitatea și firește, sarcina.,

Dar asta nu e tot. Dacă până acum am vorbit despre lucruri minore, trebuie s știi că picioarele umflate mai pot semnale și niște probleme grave precum insuficiența renală, hepatică, cardiacă sau venoasă, infecții cauzate de diabet, edem limfatic, tromboză sau trombofilită.

Cele mai cunoscute remedii pentru picioare umflate

Picioarele umflate se pot trata foarte simplu acasă. În cazul în care simptomul persistă și este însoțit și de dureri, este recomandată o vizită la medic. Iată câteva tratamente care ajută la tratarea picioarelor umflate.

1. Cufundarea picioarelor în apă în apa în care s-a dizolvat sare de mare sau apă cu oțet de mere

2. Aplicarea bandajelor cu oțet de mere dizolvat în apă

3. Masajul cu ajutorul unei creme antiinflamatorii, de preferat mentolată

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img