vineri, 29 martie, 2024

De ce te dor sânii. Crema care te va ajuta să ameliorezi durerea provocată de mastalgie

Distribuie:

Publicat:

Atunci când te întrebi de ce te dor sânii trebuie să știi că, de cele mai multe ori, cauza disconfortului este afecțiunea care se numește „mastalgie”. În timpul ovulației sau înainte de menstruație, sânii se pot umfla, provocând durere. Este un simptom normal, așa funcționează hormonii. Adevărat, ca și în cazul menstruației, merită să fii mai atentă. Durerea ciclică nu trebuie să fie severă. Dacă disconfortul nu-ți permite să ai o viață normală este bine să consulți cât mai curând un medic ginecolog și să aplici crema Mameldin.

Durerea ciclică normală poate fi recunoscută după mai multe semne. În primul rând, ambii sâni dor, în principal în părțile superioare și centrale, la nivelul mameloanelor. Însă această durere poate fi ameliorată aplicând crema Mameldin. Medicamentul este indicat în mastodinii secundare dezechilibrelor hormonale estro-progestrative, contracepției orale și în timpul sindromului premenstrual. De asemenea, crema este indicată pentru utilizare atunci când pieptul „se umflă” și devine mai greu la atingere. Este bine să știi că uneori durerea iradiază la axile. De cele mai multe ori, senzațiile dureroase apar nu mai devreme de 2 săptămâni înainte de menstruație și apoi dispar.

De ce te dor sânii. Principiile active din crema Mameldin te va ajuta să reduci disconfortul de la nivelul glandei mamare

Creșterile hormonale sunt una dintre cele mai frecvente cauze, indiferent de intensitatea durerii. De regulă, acest simptom nu reprezintă o amenințare, deoarece raportează schimbări în fazele ciclului menstrual. Deci, de la aproximativ 13 până la 17 zile ale ciclului, durerea în sâni poate crește odată cu apropierea ovulației. De asemenea, adesea pieptul doare înainte de menstruație. Acest lucru se datorează faptului că, din cauza modificărilor hormonale, glandele mamare încep să rețină mai mult lichid, sânii cresc ușor și încep să doară.

Cel mai adesea, disconfortul în timpul sindromului premenstrual sau al ovulației este destul de tolerabil. Pentru a reduce durerea, pot fi luate analgezice și poate fi aplicată crema Mameldin. Principiile active din Heracleum sphondylium și Vitex agnus castus au acțiune antiprolactinică locală și corectează dezechilibrele hormonale între estrogeni și progesteron de la nivelul glandei mamare, în care prolactina intervine ca verigă finală în exercitarea acțiunii steroizilor ovarieni.

Prin blocarea acțiunii estrogenilor la nivelul receptorilor mamari se reduce efectul acestora asupra canalelor galactofore și asupra permeabilității capilare. Dacă durerea te îngrijorează la fiecare ciclu și deja te-a săturat, poți merge în vizită la medicul ginecolog.  

Din moment ce simți că te doare pieptul este bine să aplici remediul Mameldin. Doza recomandată este de 2,5-3 ml cremă. Aceasta se aplică pe suprafața sânului și se masează până la intrarea în piele. Medicii recomandă 3-4 aplicații zilnice, inclusiv în perioada ciclului menstrual. Durata tratamentului poate fi de 3-4 luni sau mai mult, în funcție de modul de remitere a simptomatologiei, sau poate fi prelungit la nevoie.

Cum să interpretezi manifestarea acestui simptom puternic

Când o femeie are dureri în piept, este aproape imposibil să ratezi acest fenomen. Durerile ascuțite sau de tragere pot să semene cu o senzație de arsură sau cu multe înțepături mici. Pot exista o mulțime de motive care au provocat apariția unui astfel de simptom. Multe dintre ele nu sunt atât de inofensive pe cât ar părea, așa că nu trebuie să ignorați durerea crescută a pieptului, ci să căutați ajutor medical calificat.

Până a apela la ajutorul unui medic specializat este bine să aplicați o cremă cu un efect puternic. Printre medicamentele recomandate de medic se numără Mameldin. Extractele din plantele conținute în Mameldin protejează, îngrijesc pielea și elimină senzația de tensiune de la nivelul sânului în perioadele de pubertate, menstruație sau menopauză.

Dacă te întrebi de ce te dor sânii având un ciclu lunar stabil și nefiind influențată de factorii externi care pot provoca o întârziere în zilele critice, precum stres puternic, lipsă de nutriție și somn, atunci să știi că pieptul poate să doară datorită sarcinii. Pentru a confirma sau infirma suspiciunea, se recomandă efectuarea unui test de sarcină sau efectuarea unei ecografii. În cazul în care testul este pozitiv, aplicarea cremei Mameldin nu este recomandată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img