joi, 28 martie, 2024

De ce te simti vlaguit cand nu iei micul dejun

Distribuie:

Publicat:

Daca renunti la micul dejun te vei lupta cu oboseala toata ziua. De cele mai multe ori, crezi ca un covrig si o cafea sunt suficiente dimineata, dar, daca tii la sanatatea ta, aceasta optiunie nu constituie o varianta. “Micul dejun trebuie sa fie cea mai „mare” masa a ta. Cand iti incepi ziua, nivelul zaharului in sange este destul de scazut.

Ai nevoie de o varianta rapida ca sa-ti revii, si atunci apelezi la produse de patiserie, care sunt o alegere nesanatoasa. Problema este ca micul dejun traditional inseamna pentru multi dintre noi oua prajite, mezeluri, branzeturi, produse de patiserie, cereale bogate in zahar, hiperprocesate. Acestea aduc in organism un aport caloric mare, dar,de cele mai multe ori, lipsit de substante nutritive valoroase. Aceste alimente iti vor ridica energia pe moment, dar va scadea brusc in urmatoarea perioada, iar in felul acesta vei avea tendinta de a rontai ceva”, scrie antenoarea de fitness Florentina Opris pe pagina sa de socializare.

Organismul se afla dimineata in repaus. Pentru a-si relua activitatea, are nevoie de energie, iar aceasta este furnizata de anumite alimente. “Este important sa nu sari peste micul dejun, in acest fel sanatatea si tonusul tau peste zi vor avea de castigat. Renutarea la micul dejun predispune la oboseala, dar si la un aport mai mare de alimente, de cele mai multe ori din cele care furnizeaza calorii in exces si mai putini nutrienti valorosi pentru sanatatea ta. intre orele 8.00-10.00, organismul intra intr-o activitate maxima, in jurul orei 9.00 secretia gastrica atinge nivelul fiziologic, splina si pancreasul ajung la activitatea maxima in jurul orei10.00,  iar in  jurul orei 11.00 activitatea cerebrala este maxima”, noteaza Florentina Opris.

Cu alte cuvinte, organismul este turat la maxim. Pentru a rezista si a nu fura din rezerve, are nevoie de carburant. “Este o greseala ca micul dejun sa fie compus doar din cafea, pentru ca ea stimuleaza productia de suc gastric, care este oricum crescuta in acea perioada”, mai spune antrenoarea.

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img