joi, 25 aprilie, 2024

De ce toamna este important să mâncăm cât mai colorat. Sfaturile nutriționistului

Distribuie:

Publicat:

Toamna este un anotimp foarte ofertant din punctul de vedere al legumelor și fructelor, iar de acest lucru trebuie să profităm din plin. Vitaminele în stare naturală ne vor ajuta foarte mult în sezonul rece când temperaturile scăzute și virozele ne vor ataca sistemul imunitar. Nutriționiusta Cori Grămescu ne spune de ce este important să mâncăm ”cât mai colorat”.

Specialista spune că nu există neapărat alimente ”vedetă” pentru acest anotimp, pe care să le consumăm, însă este important să alegem fructe și legume de sezon pentru a evita substanțele de creștere dar și prețurile piperate pe care le au celelalte, în supermarketuri.

Să mâncăm colorat. Câteva sfaturi de la Cori Grămescu

”Toamna este un sezon foarte plăcut și foarte ofertant din mai multe motive. În primul rând, temperaturile scad și asta înseamnă că metabolismul nostru se activează, deoarece consumăm mai multă energie ca să ne menținem temperatura. Și în al doilea rând, ne putem bucura de toate legumele și fructele pe care ni le oferă.

Nu cred că există neapărat vedete al alimentației de toamnă, ci cred că atâta timp cât consumăm alimente neprocesate, legume în forma lor naturală, fructe în forma lor naturală, nu ar trebui să ne facem probleme, și bineînțeles să fie sezoniere pentru a evita prețurile exagerate și suplimentele de creștere artificială”, a scris Cori Grămescu pe Instagram.

COntinuarea pe clciksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img