vineri, 19 aprilie, 2024

De Craciun, toate drumurile duc la vama

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albita, si-au luat masuri pentru saptamana anterioara sarbatorilor si au suplimentat personalul in asa fel incat sa fluidizeze traficul pe intrarea si iesirea din tara.

Soferilor li se reaminteste ca au la dispozitie o aplicatie on-line  pe site-ul www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ , care prezinta timpii de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei.

Politia de Frontiera Romana le-a transmis tuturor celor care tranziteaza vamile in perioada de sarbatori, un comunicat:

“Ca in fiecare an, in decembrie, se prefigureaza o crestere a traficului de persoane si mijloace de transport, atat pe sensul de intrare, cat si pe sensul de iesire din tara. Politia de Frontiera Romana a dispus toate masurile aflate in competenta pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui control eficient si operativ. In acest sens, au fost dispuse masuri de suplimentare a personalului pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosita la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestora. Numarul politistilor care actioneaza zilnic la nivelul intregii frontiere este de peste 3.000.

De mentionat ca la frontiera romano-moldoveana sunt sase puncte de trecere a frontierei cu specific rutier si, in total, sunt disponibile pe sensul de intrare in tara 28 de benzi de control, iar pe sensul de iesire – 25. Pentru judetul Vaslui, soferii au la dispozitie Punctul de Trecere a Frontierei Albita – Leuseni.

In luna decembrieb 2015, frontiera romano-moldoveana, a fost tranzitata de peste 600.000 de persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img