joi, 28 martie, 2024

De la 1 ianuarie, pensionarii cu venituri mici si familiile monoparentale vor PLATI mai multi BANI

Distribuie:

Publicat:

Exista doua categorii de familii care vor plati mai multi bani, dupa noua grila de impozitare, sustine presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, care spune ca a avut acces ”la unele informatii pe care Ministerul de Finante nu le-a negat”.

Este vorba despre pensionarii cu venituri mici si depre familiile monoparentale, care vor fi pagubite de impozitul global, dupa cum a spus Dumitru Costin, astazi.

”Majoritatea cetatenilor vor avea de castigat, vor plati mai putine impozite, vor ramane cu mai mult net, insa exista doua categorii de familii care vor plati mai multi bani pe noul sistem.

Spre exemplu, o familie formata din doi pensionari, unde fiecare pensie e mai mica de 2.000 de lei. La un venit cumulat pe familie de 3.500 e lei, azi nu se plateste nimic. De la 1 ianuarie 2018, vor plati 600 de lei. Deci, 50 de lei pe luna”, a spus presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, luni.

De asemenea, de noul impozit ar fi afectate si familiile monoparentale, mai sustine Costin.

”Apoi, sunt familiile monoparentale. Cand parintele singur are in grija un copil si se afla in concediu maternal, din nou, e vorba de pierderi de venit”, a mai spus seful BNS.

In sprijunul afirmatiile sale, sindicalistul spune ca ”Am avut acces la informatii pe care MInisterul de Finante nu le-a negat”, a punctat Dumitru Constin, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img