luni, 18 martie, 2024

De la un simplu epilat, la posibilitatea de infectare cu HPV. Medicul ginecolog te învață la ce să fii atentă când mergi la salonul de cosmetică

Distribuie:

Publicat:

Un ritual de înfrumusețare la care apelează o bună parte dintre femei, mai ales în perioada verii, prezintă și un risc pe care multe dintre ele în ignoră sau nu îl percep.

cu ceară, avertizează George Diaconu, medic specialist obstetrică-ginecologie, poate fi un mod de transmitere a infecțiilor virale, inclusiv HPV.

Medicul George Diaconu a povestit în cadrul evenimentului ”The Talk”, organizat de Royal Hospital, cum o întrebare primită din partea unei paciente l-a făcut să se adâncească în literatura de specialitate. ”Doamna lucrează într-un salon de cosmetică și mi-a mărturisit că una dintre clientele sale i-a solicitat o ședință de epilare cu ceară tradițională, nu de unică folosință. În timpul epilării, pacienta mea a observat că aceasta prezenta veruci genitale, un semn frecvent întâlnit în cazul infecției cu HPV. Din fericire, doamna a știut să recunoască semnele și mi-a cerut ajutorul pentru a nu pune în pericol sănătatea altor femeie, însă sunt sigur că nu de fiecare dată se întâmplă acest lucru”, a explicat medicul.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img