vineri, 29 martie, 2024

Decalogul reputatului profesor Vlad Ciurea, pentru o minte sănătoasă

Distribuie:

Publicat:

Expresia ”să faci ce zice popa, nu ce face popa”, nu prea se aplică și când vine vorba despre medic. Iar atunci când în discuție este chiar un reputat neurochirurg, e clar că puterea exemplului este definitorie.

Iar profesorul doctor Vlad Ciurea este o somitate în domeniu. O autoritate. Iar domnia sa mărturisește că nu se abate niciodată de la anumite principii.

”Noi, dacă vrem să facem o performanță, trebuie să respectăm cele 10 porunci. Nu sunt cele din Biblie, sunt pentru organism”, a spus medicul în podcastul lui Adrian Drăghici.

Cele ”10 porunci” ale lui Vlad Ciurea:

1. ”Trezirea cât mai de dimineață – eu încerc la 5-5.30, maximum.

2. Deschizi geamul și inspiri adânc- oxigenul se duce în creier, în inimă și totul a pronit.

3. Unul-două pahare cu apă plată, băute încet ”nu vă grăbiți că avem tot timpul”.

4. Înviorarea de dimineață,

5. Dușul de dimineață

6. Fără breaking-news, dar cu o melodie foarte plăcută. Într-o dimineață ascultam Valsul lui Dmitri Șostakovici. E incredibil. Parcă pluteam. Plutea creierul, pluteam eu și mă puteam desfășura. Să nu cumva să dați drumul la, mă scuzați, știri proaste: ”încă un caz de … nu spun ce, atâția cutare, atâția vindecați.

Nu are rost, se aprind niște beculețe în creier care pot să facă rău. Dar un vals de Șostakovici sau orice alta melodie care vă place, fac minuni. Acele informații de breaking news se duc undeva ca niște săgeți și tremuri. Te gândești imediat la cel apropiat, la copil, la soție, la rude.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img