vineri, 26 aprilie, 2024

Decalogul sănătății: Ce să faci înainte de culcare pentru a fi mai sănătos

Distribuie:

Publicat:

Ni se intampla tuturor sa ne trezim mai obositi si lipsitit de energie decat inainte de culcare, chiar daca dormim un numar de ore ce par suficiente pentru refacere si odihna. Ceea ce afecteaza calitatea diminetilor este atat rutina dinainte de culcare, cat si obiceiurile care tin de trezire.

E important sa nu mergi la culcare stresat(a), cu gandul la activitati care iti vor ocupa timpul a doua zi, la fel cum e important sa dormi intr-o incapere bine aerisita, curata, cu asternuturi si perne din materiale care sa nu provoace alergii. Iata cateva detalii care te pot ajuta sa ai un somn mai odihnitor si o dimineata mai plina de energie.

1. Foloseste apa de gura inainte de culcare

Poti avea impresia ca periajul zilnic e suficient, dar atat ata dentara, cat si apa de gura au rolul lor bine stabilit. Folosind apa de gura scazi riscul de a face paradontoza, dar reduci cu ajutorul ei si nivelul de tartar, ceea ce contribuie la senzatia de respiratie proaspata. Cauta una mentolata, fara alcool, pentru a evita senzatia de arsura, recomandă doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img