joi, 18 aprilie, 2024

Decizia din Capitală ne paște și la Iași. Cine conduce o astfel de mașină nu mai are voie să staționeze în oraș. Șoferii riscă amenzi drastice dacă sunt prinși

Distribuie:

Publicat:

Surpriză pentru șoferii mașinilor de mare tonaj care intră în municipiul Iași. Autoritatea locală a luat o decizie care va restricționa accesul conducătorilor auto de pe aceste autoutilitare. Măsura va intra în vigoare după ce va fi adoptată de deliberativul instituției. Nicio mașină de mare tonaj nu va mai avea voie să parcheze prin parcările publice sau private pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Șoferii riscă și amenzi drastice și pot rămâne și fără mașină vreme îndelungată

Măsură dură luată împotriva autovehiculelor de mare tonaj care intră în municipiul Iași. Sătui să vadă cum se tot strică drumurile din oraș, șefii primăriei au luat o decizie radicală. Primăria a inițiat un proiect privind unele restricții de parcare pentru vehiculele grele, decizie care va avea o serie de urmări în tot orașul.
Astfel, dacă proiectul va fi adoptat de Consiliul Local, va fi interzisă parcarea voluntară a vehiculelor de transport marfă și a celor destinate transportului de călători care depășesc 3,5 tone. Nicio mașină nu mai poate parca pe domeniul public sau privat al orașului. În calcul au fost luate și parcările de reședință, inclusiv cele din condominii, pe locurile de parcare reglementate sau nereglementate aflate în clădiri sau la nivelul solului.

Parcarea va fi restricționată

Șoferii de pe autoutilitarele mari nu vor mai putea staționa decât pentru îmbarcarea sau debarcarea persoanelor. Prevederea se aplică și mașinilor de marfă, doar dacă nu este perturbată circulația în zona respectivă.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img