vineri, 29 martie, 2024

Decizie CONTROVERSATA: Trump si-a anulat vizita in Marea Britanie.

Distribuie:

Publicat:

Presedintele SUA, Donald Trump, si-a anulat vizita in Marea Britanie, anuntata pentru luna februarie, cand ar fi trebuit sa participe la inaugurarea noului sediu al Ambasadei Statelor Unite din Battersea, potrivit The Independent. In locul presedintelui, la eveniment va participa secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson. Executivul britanic a refuzat sa comenteze cu privire la acest lucru.

Cu toate acestea, guvernul condus de Theresa May continusa sa insiste ca Trump este invitat in vizita oficiala in Marea Britanie unde ar urma sa se intalneasca si cu Regina Elizabeta II.

Se pare ca anularea vizitei din februarie are ca motiv protestele organizate in Londra impotriva politicii presedintelui american. Cu privire la acest aspect, Nigel Farage, fost presedinte al formatiunii extremiste UKIP, a comentat intr-o emisiune la Radio BBC 4 ca vina o poarta liderii laburisti Jeremy Corbyn si Sadiq Khan, primarul Londrei. Acestia, spune Farage, au sustinut protestele impotriva presedintelui SUA, ceea ce ar fi dus, in opinia lui, la anularea vizitei.

Trump, deschis unui dialog cu Coreea de Nord, „daca circumstantele corespund”

„Este dezamagitor. A fost in tari din intreaga lume si nu a vizitat statul de care este cel mai apropiat”, a comentat fostul lider UKIP.

„Poat ca nu i-a placut optica laburistilor, a lui Jeremy Corbyn si Sadiq Khan, care organizeaza proteste in masa”, a acuzat Farage.

Trump fusese invitat oficial sa viziteze Marea Britanie de catre premierul Theresa May, in urma vizitei acesteia de la Washington, de anul trecut, insa a amanat sa dea curs invitatiei din cauza protestelor din ultima vreme de la Palatul Buckingham, scrie The Independent. Mai mult, se mai arata in publicatia citata, Trump a facut in ultimul timp o serie de comentarii controversate cu privire la Regatul Unit, inclusiv atacarea primarului Khan pe care l-a acuzat ca este mana in mana cu terorismul. Insa, in timp ce Khan si Corbyn au criticat ideea ca Trump sa viziteze oficial Marea Britanie, protestele impotriva presedintelui Statelor Unite au fost organizate de grupuri independente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img