miercuri, 24 aprilie, 2024

Decizie neașteptată în dosarul interlopilor care au măcelărit un afacerist, într-un club de fițe din Mamaia

Distribuie:

Publicat:

Interlopii „Eminescu” și „Tancu” Băncuță, care au încercat să omoare un bărbat, într-un club din Mamaia, sunt liberi ca pasărea cerului și probabil vor fugi din țară, ca și alți infractori, înainte de a fi condamnați.Judecătorii din Constanța au mai rezolvat un dosar de interes național: i-au scăpat definitiv de arest pe interlopii care au încercat să lichideze un afacerist, într-un club din Mamaia. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar, luate faţă de inculpatul NECULAI VASILE măsură pe care o menţine. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar instituit în sarcina inculpatului BĂNCUŢĂ TANI FIDIS. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, a decis instanța.

La data de 14 august 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat propunere de arestare preventivă, în lipsă, faţă de inculpaţii Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, şi Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 

„Ambii inculpaţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind anterior condamnaţi la pedepse privative de libertate, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor). Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în data de 02.08.2019, orele 03.30, persoana vătămată Ştefancu Silviu-Ionel, în timp ce se afla în clubul Asylum din staţiunea Mamaia, a fost agresat de Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, şi, în timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu obiect tăietor-înţepător la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale şi sutură. Tot în acest conflict, numitul Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu i-a aplicat victimei Ştefancu Silviu-Ionel o lovitură la nivelul gâtului, şi ulterior i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuţit în zona omoplaţilor superioară spate. Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor. La data de 13.08.2019, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei şi depistării inculpaţilor însă aceştia nu au fost găsiţi, existând suspiciunea că au plecat din ţară într-un timp foarte scurt de la săvârşirea infracţiunilor şi încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală. Până în prezent în urma investigaţiilor efectuate a rezultat şi faptul că persoana vătămată şi concubina acestuia, nu au fost ameninţaţi cu acte de violenţă sau alte forme de presiune de către inculpaţi după săvârşirea infracţiunii, aspect precizat inclusiv de către victimă şi concubina acestuia. În acelaşi timp nu s-a înregistrat vreo sesizare din partea acestora privind primirea de ameninţări din partea inculpaţilor”, au explicat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img