joi, 28 martie, 2024

Decizie RADICALA luata de Vladimir Putin! Bugetul ARMATEI scade drastic

Distribuie:

Publicat:

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat miercuri reducerea bugetului apararii in anul 2018, dar sustine ca aceasta diminuare nu va afecta planurile de reinzestrare a fortelor armate si marinei cu echipamente noi, relateaza portalul newsru.com. Putin a facut o declaratie in acest sens la o intrevedere la resedinta sa din afara MoscoveiNovoOgariovo, cu Vladimir Vasiliev, presedintele grupului parlamentar al Rusiei Unite din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus). Stenograma acestei discutii a fost publicata pe site-ul Kremlinului. “In sesiunea de toamna va trebui sa lucram la Legea bugetului. Ne asteapta multa munca si vom discuta in mai multe randuri despre toate aceste” reduceri, a spus Vladimir Putin.

In acest context, presedintele rus a subliniat ca “economii semnificative urmeaza sa se faca in bugetul pe anul viitor” prin reducerea “unor articole din bugetul pentru aparare”. “Acest lucru nu va afecta insa planurile noastre de reechipare a armatei si marinei “, a spus presedintele rus, adaugand ca “toate comenzile angajate de stat pentru inzestrarea armatei vor fi executate”. Urmeaza sa fie elaborat un nou plan de inzestrare a armatei, a adaugat seful statului rus. Potrivit presei ruse, mai multi bani vor fi alocati pentru dezvoltarea economica, sfera sociala, sanatate, cresterea salariilor in special in sectorul public. Putin a dispus guvernului inca din luna mai indexarea salariilor pentru anumite categorii de bugetari. Autoritatile ruse si-au planificat sa reduca cheltuielile din domeniul apararii de la 4,7% din PIB in 2016 la 2,9% din PIB in 2019, potrivit News Rambler Service.

In timpul conferintei de presa anuale, Putin a declarat ca “vom intra in aceasta nisa de 2,8% si ne vom mentine la acest nivel in urmatorii ani”. Rusia cheltuieste “prea mult” pe aparare si aceste costuri vor fi reduse in urmatorii ani, a recunoscut recent presedintele Putin, intr-un film documentar realizat de cunoscutul regizor Oliver Stone, prezentat la inceputul lunii iunie de reteaua americana Showtime. “Vom reveni treptat la 2,7-2,8% din PIB in urmatorii trei ani”, a indicat Putin.
In 2016, ziarul economic Vedomosti a relatat despre o propunere a Ministerului de Finante de a reduce cheltuielile de aparare cu 6% in urmatorii trei ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img