News Flash:

Decizie REVOLTATOARE a guvernului Ponta. Anuntata cu putin timp in urma

14 Februarie 2015
1743 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Transporturilor anunta ca "Autostrada Comarnic - Brasov este necesara, insa a fost catalogata in urma dezbaterilor ca fiind greu de suportat de bugetul tarii".

"La solicitarea Premierului Victor Ponta, Ministerul Transporturilor urma sa prezinte situatia si decizia cu privire la realizarea Autostrazii Comarnic - Brasov pana in 15 februarie 2015. Acest subiect a fost supus dezbaterii publice, mass-mediei, Parlamentului, societatii civile si analizelor din partea partidelor politice si asociatiilor profesionale. In urma acestora, au fost exprimate sute de pozitii divergente", anunta un comunicat al Ministerului Transporturilor.

"Autostrada Comarnic - Brasov este necesara, insa a fost catalogata in urma dezbaterilor ca fiind greu de suportat de bugetul tarii", spune ministerul.

In acest context, au fost initiate discutii intre reprezentantii MT, CNADNR si ai consortiului castigator.

„Am discutat cu consortiul si, in varianta in care vom reusi sa restructuram proiectul si sa gasim un model financiar mai eficient in raport cu bugetul tarii, pe care sa-l aducem intr-o zona in care pot participa si alte institutii financiare internationale (BEI, BERD, IFC – cu care MT are programate discutii pe aceasta tema) si daca vom avea si o pozitie favorabila si din partea Eurostat, deci daca gasim o astfel de varianta, care sa fie acceptata de toata lumea, mergem mai departe. Daca nu, si se mentin datele actuale, va trebui sa gasim o alta constructie a acestui proiect. Pe aceste coordonate ale restructurarii proiectului continuam pana in luna aprilie discutiile cu partenerii din consortiul Vinci-Strabag-Aktor”, spune Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, potrivit realitatea.net.

La inceputul anului 2014, CNADNR a incheiat un memorandum cu consortiul format din Vinci-Strabag-Aktor prin care se prevede concesiune de lucrari publice pentru proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Comarnic-Brasov.  Durata contractului de concesiune este de 30 de ani, din care 4 ani constructie si 26 de ani operare si intretinere. Lungimea autostrazii 53,22 km. Valoarea estimata pentru lucrarile de proiectare si constructie – 1,828 mld. Euro (fara TVA).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055129 (s)