vineri, 29 martie, 2024

Decizie SOC luata de Papa Francisc

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc a anunţat că femeile care au făcut avort, dar care caută iertare în Anul Milostivirii, vor putea fi absolvite de păcat.

Papa Francisc va permite preoţilor catolici să le ierte pe femeile care au făcut avort dacă acestea îşi caută mântuirea în Anul Milostivirii care va începe pe 8 decembrie 2015.

“Preoţii vor putea să absolve păcatul avortului dacă cele care l-au înfăptuit caută pocăinţă. Cunosc foarte bine presiunea care le-a împins pe femei să facă acest gest. Știu că este o problemă morală”, a declarat Papa Francisc.

Anul Milostivirii este prilejuit de împlinirea, la 8 decembrie 2015, a 50 de ani de la încheierea Conciliului Ecumenic Vatican II.

Până acum, Biserica Catolică și-a exprimat ferm poziția împotriva avortului, care e considerat un păcat capital.

Nu este prima dată când Suveranul Pontif abordează subiecte sensibile pentru lumea catolică. În urmă cu puţin timp, Papa Francisc a luat apărarea persoanelor divorţate.

“Mă refer azi la situația celor care, după ruperea legăturii căsătoriei, au stabilit o nouă relație de conviețuire (…). Aceste persoane nu sunt excomunicate, așa cum cred unii, ci fac parte din Biserică2, a susținut Suveranul Pontif.

sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img