News Flash:

DECLARATIA HALUCINANTA a unui deputat PSD:"Cine are, sa-i traiasca, cine nu, sa nu-i doreasca"

16 Martie 2014
1905 Vizualizari | 0 Comentarii
Declaratie halucinanta a unui deputat PSD, de profesie medic. Fertilizarea in vitro nu este o prioritate a tarii, sustine Lucretia Rosca. Ea sugereaza si ca un copil care nu este dat de Dumnezeu pe cale naturala, are caracteristicile unui bun, care, cu alte cuvinte, trebuie cumparat. Deputata e convinsa ca acele cupluri care nu pot procrea nu trebuie sustinute in niciun fel de stat.

"Cine are, sa-i traiasca, cine nu, sa nu-i doreasca", e zicala pe care Lucretia Rosca o foloseste ca sa explice de ce statul nu ar trebui sa deconteze o parte din cheltuielile cuplurilor care nu pot face copii si apeleaza la fertilizarea in vitro.

Intr-o declaratie pentru presa centrala, deputatul PSD a afirmat ca a avea un copil pe care nu ti-l da Dumnezeu este ca si cand ti-ai dori un bun.

"Un copil este un bun de la Dumnezeu. E vorba aceea romaneasca - cine are sa-i traiasca, cine nu, sa nu-l doreasca. Sistemul sanitar si bugetul pentru sistemul sanitar romanesc este atat de mic si acopera atat de putine nevoi", a spus Lucretia Rosca, la Realitatea TV.

O declaratie cinica, opineaza alti colegi de-ai deputatului social-democrat.

"Este nu absurda, este cinica, este o declaratie de om care nu are ce cauta intre oamenii politici", a spus senatorul PDL Nicolae Vlad Popa.

"Din punctul meu de vedere, a te uita numai spre Dumnezeu cand ai o asemenea problema e gresit. Cred ca rolul statului este primordial. Orice copil nascut in Romania cu efortul statului e un copil castigat", a spus deputatul PSD Florin Iordache.

Statisticile arata ca, in Romania, unu din sase cupluri sunt infertile. Subprogramul national care ajuta cuplurile cu astfel de probleme a fost sistat la inceputul lui 2013, iar in urmatorii doi ani ministerul nu ia in calcul decontarea acestei proceduri medicale. Din iulie 2011 pana la inceputul anului trecut, cat a functionat subprogramul national de fertilizare in vitro, statul a contribuit cu 1,3 milioane de euro, iar peste 300 de copii s-au nascut in urma fertilizarilor.

Citeste mai mult pe REALITATEA

lucretia rosca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1413 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036903 (s)