joi, 25 aprilie, 2024

Declaratie de presa a Madalinei Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis

Distribuie:

Publicat:

Intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis sustine o conferinta de presa. Madalina Dobrovolschi a tinut sa prezinte opiniei publice agenda sefului statului, dar si sa raspunda cateva intrebari. 

Iata cele mai importante evenimente la care va participa Klaus Iohannis, in octombrie.

  • Marti 17 octombrie va avea loc aici, sedinta CSAT, in cadrul sedintii va fi analizata tematica PESCO. Presedintele Romaniei a apreciat ca este necesara o asemenea discutie in CSAT.
  • Vreau sa subliniez ca la baza acestor discutii, sa angajamentul in fata Uniunii Europene.
  • 19-20 octyombrie preseditnele se va afla la Bruxelles. Vor fi subiecte de discutie importante: Migratie, securitate, relatia dintre Uniunea Europeana si Turcia.

Intrebari si raspunsuri pe tema ultimului scandal din coalitia PSD-ALDE.
I Voiam sa va intreb daca Mihai Tudose se afla la Cotroceni
R In acest moment nu am aceste date. Am vazut informatiile din presa, vreau sa subliniez faptul ca o eventuala intalnire dintre premier si presedinte este un lucru normal.
I Are presedintele un mesaj pentru ce se intampla in aceste momente in coalitia de guvernare? 
R PSD ar trebui sa-si rezolve problemele, romanii au votat pentru o guvernare performanta, nu au votat pentru sandale de partid
I Premierul este prezenta la Cotroceni intr-o intalnire saptamanala, sau se afla in contextul ultimului scandal din PSD?
R Nu este vorba despre o intalnire saptamanala. tinand cont de acest context, s-a impus o astfel de intalnire insitutuionala. Ma opresc aici, daca vor fi alte comentarii pe acest subiect, va voi comunica

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img