joi, 28 martie, 2024

Declaratie de ULTIMA ORA facuta de Tudorel Toader

Distribuie:

Publicat:

Tudorel Toader, ministrul Justiei a facut o serie de declaratii in plenul  CSM, unde se alege noua conducere a institutii. Iata cele mai importante declaratii facute de ministrul Justitiei

 

Eu am in fata un proiect de candidatura. O sa citesc o fraza din acest proiect de candidatura. Dupa parerea mea, aceasta fraza este cheia bunului mers al justitiei: "Respectarea statutului judecatorilor si al procurorilor"

Trebuie sa ne recunoastem limitele constitutionale, obligatiile, sa ni le indpelinim corect si la timp. Imi exprim convingerea ca ministerul Justitiei va avea o buna colaborare cu CSM. 

Dumneavoastra, domnule Presedinte, stiti ca m-am angajat sa fac o radiografie a puterii juudecatoresti pentru a vedea in ce masura echilibrul puterilor in stat poate fi etapizat.

Am vorbit de procedura de elaborare a Legilor Justitiei, va pot spune cu certitudine ca nu ministrul Justitiei a predat proiectul de lege catre Comisia Speciala, ci invers. 

Felicit inca odata vechea conducere si urez succes noii conduceri. 

Zi importanta la CSM! Va fi ales noul presedinte al institutiei

Magistratii CSM isi aleg astazi noua conducere, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis. Seful statului si-a anuntat joi participarea la sedinta care are loc in conditiile modificarilor aduse in Parlament la legile justitiei, ce privesc inclusiv modificarea statutului Consiliului Superior al Magistraturii. La sedinta ar urma sa participe si ministrul justitiei, Tudorel Toader. In sedinta de vineri, CSM va alege presedintele si vicepresedintele pentru anul 2018, mandatele acestora fiind de un an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img