marți, 16 aprilie, 2024

Deficienta care ne afecteaza calitatea somnului

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea cantitatii magneziului din corp este localizat in interiorul celulelor si al oaselor, de aceea, este dificil sa-ti dai seama daca ai sau nu deficienta de magneziu. Un studiu publicat in Modulation of Sleep by Obesity, Diabetes, Age, and Diet a aratat ca exista o legatura intre nivelul scazut de magneziu si lipsa somnului. Daca ai probleme in aceasta sfera, iar medicul nu iti poate identifica o cauza specifica, nu ezita sa intrebi despre suplimentul de magneziu.

Desi nu exista inca suficiente cercetari in ceea ce priveste modul in care magneziul afecteaza somnul, New York Times a descoperit ca acesta este un mineral care joaca un rol important in numeroase functii ale corpului. Deficienta de magneziu a fost asociata cu niveluri crescute de stres, anxietate si dificultatea de relaxare, care sunt ingrediente esentiale in a avea un somn calitativ pe timpul noptii.

Un studiu publicat in Journal of Research in Medical Sciences arata ca cei care iau supliment de magneziu adorm mai repede. Desi studiul a fost realizat pe oameni in varsta, predispusi sa se confrunte cu deficienta de magneziu, exista, de asemenea, dovezi si din partea altor persoane care au declarat ca magneziul ii ajuta sa aiba un somn mai bun.

Potrivit unui studiu realizat pe un esantion format doar din femei, la Human Nutrition Research Center in North Dakota, cele care au primit cantitati potrivite de magneziu au dormit mai profund si s-au trezit mai putin in timpul noptii. 

Daca suspectezi ca ai deficienta de magneziu si vrei sa iei un supliment, vorbeste mai intai cu un medic. De asemenea, concentreaza-te pe alimentele bogate in magneziu pentru a observa daca schimbarile in dieta iti pot imbunatati calitatea somnului. F.R.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img