joi, 28 martie, 2024

Deficitul de omega-3: semne si simptome

Distribuie:

Publicat:

Omega-3 este un tip de acid gras polinesaturat, iar deficitul de omega-3 poate duce la efecte negative asupra sănătății. Iată 5 semne de care să ții cont.

Consumul de acizi grași omega-3 este extrem de important pentru organism, deoarece acesta are nevoie pentru producerea de molecule numite eicosanoide care ajută sistemul imunitar, pulmonar, cardiovascular și endocrin să funcționeze corespunzător. Omega-3 este un tip de acid gras polinesaturat, iar deficitul de omega-3 poate duce la efecte negative asupra sănătății.

Deficitul de omega-3: semne și simptome

Piele uscată și iritată

Dacă organismul tău duce lipsă de acizi grași omega-3, primul loc în care vei observa acest lucru va fi pe piele. Aceasta devine sensibilă, uscată și chiar te poți confrunta cu apariția acneei. Omega-3 îmbunătățește integritatea barierii pielii și previne pierderea hidratării.

Deficitul de omega-3: Depresia

Grăsimile omega-3 sunt compuși esențiali pentru creier deoarece au efecte antiinflamatorii și neuroprotectoare. Astfel, acestea pot trata bolile neurodegenerative precum Alzheimer, demența și tulburările bipolare. Numeroase studii au demonstrat o legătură între nivelul scăzut de omega-3 și creșterea incidenței de depresie.

Ochi uscați

Grăsimile omega-3 joacă un rol esențial pentru sănătatea ochilor, inclusiv menținerea hidratării și îmbunătățirea producției de lacrimi. Din acest motiv se recomandă suplimentele cu omega-3 pentru a ajuta la ameliorarea sindromului de ochi uscați. Printre simptome se numără disconfortul ochilor sau chiar dificultățile de vedere.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img