joi, 28 martie, 2024

Defuncta regină Elizabeth a II-a a dejucat în vară un ‘complot’ al lui Boris Johnson

Distribuie:

Publicat:

Defuncta regină Elizabeth a II-a, bolnavă şi slăbită, a dejucat, în iulie 2022, un ”complot” urzit de către fostul premier britanic Boris Johnson cu scopul de rămâne la putere, refuzând să demisioneze în pofida demisiilor în cascadă ale membrilor Guvernului său, dezvăluie în cartea ”The Fall of Boris Johnson”, jurnalistul de la Financial Times (FT) Sebastian Payne, şeful serviciului politic al publicaţiei.

”The Fall of Boris Johnson” a fost publicată de Editura Palgrave Macmillan şi susţine această acuzaţie cu probe, scrie Le Point.

La 6 iulie 2022, Boris Johnson ajungea cu spatele la zid, în urma unui scandal de moravuri în care a fost implicat unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, iar miniştri şi secretari de stat demisionau în masă, în timp ce apeluri la demisie se multiplicau în cadrul Partidul său Conservator, potrivit News.ro.

Şeful de atunci al Guvernului a scos din mânecă ultimul atu pentru a opri hemoragia şi a rămâne la numărul 10 pe Downing Street – să-i ceară reginei Elizabeth a II-a să dizolve Camera Comunelor şi să anunţe alegeri anticipate.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img