marți, 23 aprilie, 2024

Degete umflate: Modul sistemului imunitar de a raspunde la boli – Despre ce afectiuni ar putea fi vorba

Distribuie:

Publicat:

Degetele umflate și umflarea generală a mâinilor și a brațelor sunt simptome frecvente în multe afecțiuni. De aceea, este important să se identifice cauza, astfel încât să se poată începe un tratament adecvat și să se evite complicațiile.

Unul dintre modurile în care sistemul imunitar al organismului răspunde la boli și leziuni este printr-un proces numit inflamație. Inflamația provoacă umflături, durere și alte modificări fizice în timp ce corpul luptă împotriva unei infecții. Umflarea degetelor de la mâini poate fi rezultatul unei infecții sau a unei modificări a sistemului imunitar; de multe ori, este rezultatul unei tulburări autoimune, dar poate fi cauzată și de retenția de fluide sau de sarcină. Care sunt cele mai frecvente cauze ale umflării degetelor de la mâini?

1. Retenția de fluide

Umflarea degetelor de la mâini se întâmplă atunci când fluidele corporale se colectează în țesuturi sau în articulații. Vei constata că nu îți poți scoate un inel, de exemplu. O masă prea sărată ar putea fi vinovată de această problemă, ceea ce nu reprezintă de obicei un motiv de îngrijorare, potrivit doc.ro. Alteori, însă, degetele și mâinile umflate pot semnala o problemă de sănătate care are nevoie de tratament.

2. Efortul fizic și căldura

Inima, plămânii și mușchii au nevoie de oxigen pentru a putea să faci efort fizic, deci mai mult sânge se deplasează spre acele locuri, astfel încât în zona mâinilor va rămâne mai puțin. Vasele de sânge mici reacționează la această schimbare și se extind, ceea ce duce la umflarea degetelor. Ceva similar se întâmplă atunci când corpul se încălzește în timpul sezonului cald. Pentru a te răcori, vasele de sânge din piele se umflă pentru a permite căldurii să iasă.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img