joi, 28 martie, 2024

Delegaţia PSD din Parlamentul European: România Neguvernată arată rău de la Bruxelles: PNRR compromis, vaccinare ratată, populaţie abandonată

Distribuie:

Publicat:

Delegaţia Română S&D atrage atenţia că pentru priorităţile naţionale orice guvern responsabil îşi face timp, chiar şi în perioada de vacanţă a Parlamentului European, mai puţin cel al României. În acest context, eurodeputaţii PSD consideră că ţara noastră riscă să devină în toamnă oaia neagră a Uniunii Europene.

"După ce a utilizat în mod abuziv resursele umane şi bugetare din Guvernul unui stat membru al UE, pentru campania internă a propriului partid, nu ne imaginăm că mai mult candidatul decât premierul Florin Cîţu îşi mai aminteşte că România a ratat startul în ceea ce priveşte Planul Naţional de Rezilienţă, dar îi reamintim noi ce se întâmplă în ţara pe care a uitat să o mai conducă: datoria publică se apropie de pragul critic, actuala formă a PNRR este lipsită de reformele solicitate de Comisie, observaţiile sunt încă ţinute la secret, iar scumpirile pe care actuala guvernare nu le vede, adâncesc sărăcia oamenilor abandonaţi de autorităţile statului român chiar şi în faţa pandemiei", spun reprezentanţii Delegaţiei Române din Parlamentul European.

Eurodeputaţii PSD susţin că actuala guvernare se joacă periculos cu şansa României de a-şi reveni după criza sanitară şi cea economică, PNRR având nevoie de contribuţia societăţii civile, a mediului de afaceri şi de un consens politic în interes naţional, pentru evitarea unor noi blocaje în toamnă, determinate de inabilitatea actualilor guvernanţi de a crea un plan de redresare pentru populaţie, nu pentru un partid sau altul.

Oficialii români mai arată că ţara noastră a fost din nou pusă într-o lumină proastă, după ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că Uniunea Europeană şi-a atins obiectivul de a vaccina 70% din populaţia adultă cu cel puţin o doză, România având o rată de vaccinare de numai 31%.

Social-democraţii atrag atenţia că Executivul şi-a încălcat propriile ţinte în ceea ce priveşte vaccinarea, a refuzat să aplice singura soluţie viabilă pentru gestionarea pandemiei – vaccinare + testare – şi încă nu a depus niciun efort pentru crearea unui mecanism de testare în unităţile de învăţământ.

"După toate aceste pariuri pierdute, o parte a Guvernului României încearcă acum să facă din români ţinta unei abordări abuzive, printr-o eventuală impunere a vaccinării, împărţind România în două tabere şi tratând cetăţenii ca prezumtivi vinovaţi. Cealaltă parte, a aceluiaşi Guvern, neagă. Este o lipsă totală de coerenţă la cel mai înalt nivel, ceea ce a dus la un număr scăzut al celor care au ales să se vaccineze. Asistăm de luni de zile la mesaje contradictorii ale celor care ar trebui să transmită încredere cetăţenilor, făcându-i parteneri în acest demers, nu haos şi dezinteres", a adăugat Delegaţia PSD din Parlamentul European.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img