News Flash:

Deoarece nu exista personal calificat, in satele vasluiene sunt descoperite cazuri de violenta extrema

8 Februarie 2016
2141 Vizualizari | 1 Comentarii
In ultimii ani, autoritatile rurale au incercat sa rezolve problema asistentei sociale din localitati, insa fara vreun rezultat vizibil.In repetate randuri, directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, a atras atentia asupra faptului ca in urbea vasluiana nu exista suficienti asistenti sociali. In cele mai multe cazuri, persoanele care se ocupa de asistenta sociala sunt agentii agricoli sau diversi functionari din primarii.

„Majoritatea comunelor din judetul Vaslui nu au asistent social, iar aceasta problema nu este de ieri,  de azi. Specialistii in acest domeniu sunt foarte prost platiti si aleg sa lucreze in alte sectoare de activitate, iar pe de alta parte, primariile nici nu au putut face angajari. Sunt comune in care nu exista deloc asistent social, dar sunt si locuri in care de cazurile sociale care necesita monitorizare, se ocupa agentii agricoli sau alti angajati de prin primariile din mediul rural. Din pacate, avem si situatii in care, desi exista asistent social, acesta nu isi face datoria”, a declarat Ionel Armeanu Stefanica.

 Potrivit directorului DGASPC, problematica sociala a judetului Vaslui este foarte complexa, avand in vedere saracia in care se zbat comunitatile locale mici. Situatia asistentilor sociali se afla in atentia Consiliului Judetean care cauta solutii pentru rezolvarea problemei. La nivelul judetului Vaslui, anual, pentru problemele de natura sociala, se cheltuie aproximativ 75 la suta din bugetul judetului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034145 (s)