sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Departamentul american pentru Comerț: Deficitul comercial al SUA a scăzut în septembrie

Distribuie:

Publicat:

Deficitul comercial al SUA s-a contractat la 52,5 miliarde de dolari în septembrie, în timp ce Casa Albă și-a continuat eforturile pentru a reduce decalajul legat de bunuri și servicii, potrivit unui raport al Departamentului american pentru Comerț, relatează CNBC, anunță MEDIAFAX.

Deficitul a fost puțin peste așteptările de 52,2 miliarde de dolari ale economiștilor. În august, deficitul a depășit 55 miliarde de dolari.

Întrucât administrația continuă eforturile în vederea stabilirii unei prime faze a acordului tarifar cu China, soldul comercial al Statelor Unite rămâne cu 13,1% mai mare față valoarea de 46,4 miliarde de dolari, atunci când președintele Donald Trump a preluat funcția.

Deficitul comercial actual este cu 5,4% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Cu cele două părți care lucrează la stabilirea unui acord, deficitul cu China a scăzut cu 3,1% până la 28 miliarde de dolari în septembrie.

În general, exporturile au coborât la 206 miliarde de dolari, iar importurile au scăzut până la 258,4 miliarde de dolari.

SUA au înregistrat primul surplus de petrol, de 252 milioane de dolari, din 1978, în timp ce americanii continuă să impulsioneze producția de energie.

Totodată, exporturile auto au coborât cu 1 miliard de dolari, iar bunurile de capital au crescut cu 800 milioane de dolari.

În ceea ce privește importul, bunurile de consum au scăzut cu 2,5 miliarde de dolari, în timp ce telefoanele mobile și alte articole de uz casnic au scăzut cu 800 milioane de dolari, iar jocurile și articole sportive au pierdut 600 milioane de dolari.

În ceea ce privește națiunile și regiunile, cel mai mare surplus a fost înregistrat cu America de Sud și Centrală, adică 5 miliarde de dolari, în timp ce cel mai mare deficit, după cel cu China, a fost cu Uniunea Europeană – 15,7 miliarde de dolari.

De asemenea, SUA continuă să înregistreze deficite cu Mexic (9,1 miliarde de dolari), Japonia (5,9 miliarde de dolari) și Germania (5 miliarde de dolari).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img