marți, 16 aprilie, 2024

Depistaţi la controlul de frontieră conducând autoturisme neînmatriculate

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră vasluieni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, care au fost depistaţi conducând autoturisme ce nu aveau drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

*În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 02.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 45 de ani, care conducea un autoturism cu număr de înmatriculare specific Franţei.

* În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iaşi, aflat în executarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi – Fălciu, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani.

Existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismelor în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea au fost înmatriculate  cu numere provizorii, a căror perioadă de valabilitate a expirat şi nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculate pentru a putea circula pe drumurile publice din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img