News Flash:

Depozit de munitie, cu sute de proiectile in stare de functionare, descoperit intr-o padure din apropierea municipiului HUSI

9 Mai 2014
1761 Vizualizari | 0 Comentarii
Un depozit de munitie, cu sute de proiectile in stare de functionare, a fost descoperit de un politist, joi, intr-o padure din judetul Vaslui, pirotehnistii scotand la suprafata 160 de elemente de munitie, iar vineri vor fi reluate sapaturile pentru a fi ridicate si alte proiectile.

 Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii Urgenta (ISU) Vaslui, depozitul de munitie cu proiectile perforante, de calibru 76 milimetri, a fost descoperit de catre seful Postului de Politie Tatarani, in padurea Poiana Teiului, din apropierea municipiului Husi.

Politistul a observat pe pamant un proiectil care, cel mai probabil, a aparut la suprafata in urma ploilor abundente din aceasta primavara. Alertati de catre agentul de politie, echipele de pirotehnisti ale ISU Vaslui au mers in zona pentru ridicarea elementelor de munitie.

"In urma sapaturilor, specialistii au reusit sa scoata la suprafata peste 160 de proiectile care, desi provin din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si o parte sunt ruginite, sunt in stare de functionare, avand in vedere ca au incarcatura exploziva. Elementele de munitie au fost transportate la depozitul special al ISU, fiind facute doua transporturi din cauza numarului mare de proiectile. Spre seara, au fost oprite lucrarile, urmand sa fie reluate maine (n.r.-vineri) dimineata, in conditiile in care mai exista si alte elemente de munitie care trebuie ridicate, observate de catre pirotehnisti”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Dupa oprirea activitatii, politistii si reprezentantii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Tatarani au inceput sa asigure paza depozitului de munitie, care se va desfasura pe tot parcursul noptii pentru a preveni eventuale incidente.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0950 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035455 (s)