marți, 23 aprilie, 2024

Depresia postoperatorie: Afectiunea care ii ia prin surprindere pe cei care au suferit o operatie – De ce trec prin asa ceva

Distribuie:

Publicat:

Depresia este o tulburare a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului. Numită și tulburare depresivă majoră sau depresie clinică, aceasta afectează modul în care te simți, gândești și te comporți, dar poate duce și la o varietate de probleme emoționale și fizice. Este posibil să ai probleme cu activitățile zilnice obișnuite și, uneori, poți să simți că viața nu merită trăită.

Depresia postoperatorie

Recuperarea după intervenția chirurgicală poate necesita timp și poate fi incomodă. Mulți pacienți sunt încurajați și încrezători că sunt pe cale să se simtă din nou mai bine. Uneori, cu toate acestea, depresia postoperatorie se poate dezvolta. Interacțiunea depresiei, anesteziei și intervențiilor chirurgicale poate duce la creșteri semnificative ale morbidității pacienților.

Aproximativ 15% dintre pacienții supuși unei intervenții chirurgicale prezintă un risc ridicat de complicații, iar depresia poate fi un efect secundar al intervenției chirurgicale. Tulburarea depresivă majoră este o complicație frecventă a intervenției chirurgicale, care poate duce la morbiditate și mortalitate.

Anumite operații pot prezenta un risc mai mare de depresie postoperatorie, dar depresia este o complicație care poate apărea după orice tip de intervenție chirurgicală. Este o afecțiune gravă care necesită atenție, astfel încât să poți găsi tratamentul corespunzător, care să te ajute să-i faci față.

Cauze depresia postoperatorie

Mulți dintre pacienții care suferă de depresie postoperatorie nu se așteaptă să aibă această afecțiune, scrie doc.ro. Medicii nu îi avertizează întotdeauna în prealabil despre acest aspect.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img