joi, 28 martie, 2024

Depresie: această vitamină previne gândurile suicidare

Distribuie:

Publicat:

Un studiu de amploare, la care au participate peste 800.000 de persoane, a arătat că administrarea unei vitamine reduce semnificativ gândurile suicidare pe care persoanele cu depresie le au.

Este vorba despre vitamina B9 sau acidul folic, cunoscută mai ales pentru faptul că este recomandată gravidelor, cu scopul de a preveni malformaţiile la copil.

Însă o cercetare recentă a specialiştilor americani publicată de jamanetwork.com arată că suplimentarea acestei vitamine este utilă şi persoanelor cu depresie care au gânduri de sinucidere, notează topsante.com. Acest studiu, care a monitorizat peste 800.000 de oameni, a arătat că atunci când persoanele care au luat suplimente cu acid folic probabilitatea de a încerca să se sinucidă sau de a se autovătăma a fost redusă cu 44%.

Cercetătorii au studiat dosarele medicale a 866.500 de persoane care au primit suplimente cu acid folic timp de cel puțin 24 de luni între 2012 și 2017 și au observat dacă au fost tratate sau internate pentru tentativă de sinucidere sau autovătămare.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img