vineri, 29 martie, 2024

Depresie: aspirina și ibuprofenul sunt mai eficiente decat antidepresivele

Distribuie:

Publicat:

Aspirina și ibuprofenul trateaza depresia. Cercetătorii chinezi au făcut o descoperire importantă. Pentru a trata depresia, aspirina și ibuprofenul ar fi mai eficiente decât antidepresivele. Speranta pentru persoanele afectate de această boală.

Aspirina și ibuprofenul sunt mai eficiente decât antidepresivele

Pe măsură ce intrăm în perioada depresiei sezoniere din cauza scăderii luminozității în perioada de toamnă, cercetătorii de la Universitatea Wuan (China) au publicat un studiu despre depresie. Munca lor s-a bazat pe treizeci de studii care au implicat 1.610 pacienți, publicate în Journal of Neurology.

Potrivit oamenilor de știință chinezi, unii analgezici au efecte benefice asupra tratamentului depresiei. Acestea ar fi de 2,5 ori mai eficiente decât antidepresivele. Acestea includ, printre altele, aspirina și ibuprofenul, medicamente foarte frecvente și vândute fără reteta în farmaciile din Romania. Statinele, acizii grași omega-3 sau corticosteroizii ar avea, de asemenea, rezultate convingătoare.

Aspirina și ibuprofenul trateaza depresia. Milioane de oameni suferă de depresie

„Revizuirea noastră sistematică și metaanaliza sugerează că medicamentele antiinflamatoare au un efect antidepresiv în tratamentul MDD și sunt în general sigure, cu rate similare de efecte adverse la placebo. Cu toate acestea, din cauza evoluției cronice a bolii, calitatea vieții și efectele adverse trebuie studiate pe scară largă în studiile clinice randomizate de înaltă calitate, cu urmărire pe termen lung.

O descoperire majoră, mai ales că unul din zece pacienți nu poate primi tratament cu antidepresive. Potrivit OMS, peste 300 de milioane de oameni suferă de depresie. O boală în continuă creștere, care este principala cauză de morbiditate și dizabilitate din lume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img