joi, 25 aprilie, 2024

Depresie: pentru a o evita, mănancă doua iaurturi pe zi

Distribuie:

Publicat:

Evita depresia cu iaurt! Consumul a doua iaurturi pe zi timp de cel puțin o lună are o influență directă asupra stării noastre de spirit și modifică reacțiile creierului nostru la stres.

Știam deja virtuțile produselor lactate pentru a limita riscurile de osteoporoză. Știam, de asemenea, că un iaurt zilnic previne tensiunea arterială ridicată. Acum, un nou studiu ne spune că consumul a doua iaurturi pe zi ne poate ajuta să combatem depresia.

Mulți cercetători lucrează în prezent la interacțiunile dintre creier, flora intestinală și efectul produs in creierul nostru de probiotice. Echipa Dr. Kirsten Tillisch de la Școala de Medicină de la Universitatea din Los Angeles tocmai a publicat rezultatele pe această temă afirmând că consumul a doua iaurturi pe zi timp de cel puțin o lună are o influență directă asupra stării noastre de spirit și modifică reacțiile creierului nostru la stres.

Evita depresia cu iaurt!

„Până acum, am lucrat în principal la influența pe care creierul nostru o are asupra intestinului. Dar de această dată am vrut să arătăm că legăturile există în ambele direcții”, explică dr. Tillisch. Pentru a face acest lucru, echipa sa a recrutat 36 de femei intre 18 si 58 de ani cu un IMC normal. Acestea au fost apoi împărțite în 3 grupuri: primul a mâncat iaurt fortificat cu probiotice de două ori pe zi, al doilea a mâncat iaurt „normal” fără probiotice, iar al treilea nu a mâncat iaurt. Aceste femei au fost supuse unor teste pentru a-și măsura reacțiile la diverse emoții. Rezultatele arată că grupul de femei care a mâncat iaurt fortificat cu probiotice părea să fie mai puțin reactiv la anxietate și stres.

Prin urmare, echipa Dr. Tillisch își va continua studiul pentru a afla care sunt mecanismele care împing intestinul pentru a trimite semnale către creierul nostru, în funcție de dieta.

Cercetătorii consideră că este o cale foarte încurajatoare pentru combaterea anxietății. Și în această perioadă în care vremea tinde să ne afecteze dispoziția, cele două iaurturi zilnice nu vor fi de prisos!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img