vineri, 29 martie, 2024

DEPUTAT DE BARLAD:Solomon-Discutiile pe OUG 20/2016 se vor relua marti dimineata; au aparut diferente la anexe

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei de munca de la Camera Deputatilor, Adrian Solomon, a declarat, luni, ca prin amendamentele la OUG 20/2016 adoptate de deputati salariile din Educatie si Sanatate vor creste, in medie, cu 15%. scrie agerpres.ro

 El a anuntat ca marti comisiile de resort se reunesc din nou pentru a da un raport.

“Ne-am pronuntat doar pe anumite amendamente. Cand am ajuns la anexe au aparut niste diferente intre ceea ce se sustinea de catre o parte si alta. Pana maine dimineata (marti — n.r.) trebuie sa ne lamurim si noi, sa vedem care sunt cu adevarat grilele cele mai corecte, care asigura acea crestere medie pentru sanatate si pentru educatie de 15% in medie. Asta inseamna ca la unii din sistem vor creste salariile mai mult, la altii mai putin, dar, per total, mai mult de 15% acest buget nu poate in acest moment sa sustina. Specialistii nostri vor analiza aceste grile cu cei de la Ministerul Muncii si Ministerul de Finante (…) pentru a face o lege care sa se aplice. Nu trebuie sa mintim lumea”, a spus Solomon la finalul sedintei Comisiilor reunite de munca si buget de la Camera Deputatilor.

Potrivit acestuia, in urma dezbaterilor s-a observat ca impactul, atat pentru Educatie cat si pentru Sanatate, ar fi in jur de 300 milioane de euro. Solomon a mentionat ca deputatii din cele doua comisii au adoptat amendamente care prevad cresteri salariale, in medie, de 15% pentru personalul din Educatie si Sanatate.

Presedintele Comisiei de munca a aratat ca s-au eliminat discrepantele si in ce priveste calcularea sporurilor pentru personalul medical.

Deputatii din Comisiile de buget, finante si de munca au adoptat, luni, mai multe amendamente la Ordonanta 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, care prevad majorarea salariilor mai multor categorii de personal.

Alesii au aprobat un amendament referitor la sistemul sanitar, care prevede ca, “incepand cu 1 decembrie 2016, sporurile si alte drepturi salariale specifice activitatii se vor calcula prin raportare la salariul de baza”. Un alt amendament adoptat prevede ca, “incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant existente in plata la data de 31 decembrie 2016 se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei si aprobate prin Hotarare de Guvern, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a ordonantei”. Totodata, angajatilor din sistemul de asistenta sociala li se vor mari salariile in medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img