vineri, 29 martie, 2024

Deputat PSD : Se poate şi mai rău decât de la zero la abis?

Distribuie:

Publicat:

"Respingerea de către Comisia Europeană a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o nouă palmă pe obrazul "guvernului meu", atât pentru girantul acestuia, preşedintele Iohannis, cât şi pentru partidele alese pentru a desemna executivul condus de Florin Cîţu.

Consider impardonabil faptul că guvernul de la Bucureşti a tratat cu o lejeritate aiuritoare observaţiile primite de la Bruxelles, care conţin aproape tot atâtea pagini ca şi documentul în sine al PNRR, întocmit defectuos de Ghinea şi Cîţu.

Este inacceptabil, de asemenea, faptul că majoritatea criticilor la adresa PNRR se referă la nejustificarea costurilor, la supraestimarea acestora, la lipsa metodologiilor de calcul, precum şi la furnizarea unor informaţii neclare.

Aşa s-a ajuns ca, pentru a-şi satisface clientela de partid, PNL şi USR au înaintat Comisiei Europene un PNRR jalnic, în care, spre exemplu, doar decontarea unui curs de pregătire ajungea la peste 100.000 de euro! Total inadmisibil şi intolerabil.

Aşadar, România este iar în impas şi ajunge de râsul Europei, din cauza acestui guvern incompetent, impus cu forţa, în detrimentul câştigătorului alegerilor parlamentare, PSD. Ca de obicei însă, în România nimeni nu răspunde: eşecul PNRR i-a lăsat indiferenţi şi pe ministrul Ghinea şi pe premierul vaccinului şi al baronilor locali din PDL-PNL, Florin Cîţu.

În consecinţă, va urma o nouă perioadă de austeritate pentru români. Anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis venea pe un imens "cal alb" de la Bruxelles, spunându-le românilor care-l mai cred că ţara noastră va avea 80 de miliarde de euro din partea darnicei Europe. Acum vreo lună, guvernanţii dădeau ca sigură suma de 29,2 miliarde de euro care va veni prin PNRR. Acum, oficialii europeni ne-au dat cu documentul în cap şi nu mai suntem siguri că vom primi mai mult de 16 miliarde de euro, bani împrumutaţi de la Uniunea Europeană pentru redresarea economiei.

Moţiunea simplă "Cristian Ghinea, de la zero la abis!" iniţiată de PSD şi dezbătută în Camera Deputaţilor este relevantă pentru situaţia în care acest ministru nepriceput, girantul îngropării fondurilor europene în 2016, readuce acum România în aceeaşi fază din urmă cu cinci ani, ba chiar o îngroapă definitiv într-un abis absolut, printr-un diletantism managerial şi politic absolut.

"România Normală" a dreptei este profund anormală, iar pentru toată batjocura de care dă dovadă la adresa românilor, acest guvern trebuie să plece!" se arata intr-un comunicat emis de catre deputata Georgeta-Carmen HOLBAN

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img