joi, 18 aprilie, 2024

Deputatul USR Stelian Ion, catre Tudorel Toader: ‘Dati-va demisia daca mai aveti un dram de onoare!’

Distribuie:

Publicat:

Deputatul USR Stelian Ion i-a cerut marţi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să demisioneze din funcţie pentru prestaţia pe care o are, el precizând că apărarea "unor infractori" se face prin respectarea legii, nu prin modificarea actelor normative, potrivit agerpres.ro.

"Tovarăşe ministru al Justiţiei, este foarte grav ceea ce se întâmplă: astăzi aţi emis o nouă OUG, cu aşa-zisa consultare a reprezentanţilor Justiţiei, a magistraţilor. Cine sunt aceştia? Sunt şeful Secţiei speciale, şeful Inspecţiei Judiciare, căruia i-aţi prelungit mandatul prin OUG, cu aceştia v-aţi consultat în momentul în care aţi dat această ordonanţă fără avizul CSM. Aproape 30 de ani de la Revoluţie, funcţii importante din statul român sunt conduse de infractori, din păcate de activişti comunişti. Este foarte păcat. Dacă am fi adoptat la momentul oportun Legea lustraţiei, probabil că nu ne-am fi aflat în situaţia de a 'ievalua' astăzi prestaţia tovarăşului ministru al Justiţiei. Tovarăşul ministru ţine cuvântări legate de drepturile omului, dar uită nişte speţe importante, uită de Ionel, acel român care avea nevoie să pună ceva pe masa copiilor şi care a cumpărat o vacă şi un viţel şi după câteva zile a vândut viţelul. Dar numai că în această operaţie abominabilă a intervenit procurorul comunist Tudorel Toader şi a devoalat această faptă inimaginabilă, şi l-a trimis în judecată, şi a cerut pentru el închisoare. Acesta este omul care vă ţine dumneavoastră prelegeri despre drepturile omului, despre respectarea drepturilor omului", a susţinut Stelian Ion, la dezbaterea moţiunii intitulate "Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR.

Deputatul USR a mai spus că "aceşti comunişti activişti îşi schimbă haina, dar năravul niciodată nu şi-l schimbă".

"Tovarăşe ministru, în doi ani de zile aţi făcut dezastru în jurul dumneavoastră. Dacă vă spune Comisia de la Veneţia, GRECO – astăzi a dat un nou comunicat în care solicită desfiinţarea Secţiei speciale -, dacă vă spune Parlamentul European, Comisia Europeană în cadrul MCV, dacă vă spun magistraţii, societatea civilă că ceea ce faceţi nu este în regulă (…), cred că e momentul să vă duceţi la culcare. Când toată lumea îţi spune că eşti beat, te duci şi te culci – e o vorbă veche din bătrâni. Care sunt meritele dumneavoastră? Acel raport megalomanic din care nu se înţelege nimic, că v-aţi plimbat în delegaţii, că v-aţi dus cu o depeşă pârâcioasă şi frustrată pe la oficialii europeni să puneţi piedică unei candidaturi pentru funcţia de procuror-şef european? Acestea sunt marile merite pe care trebuie să le aplaudăm cu toţii? (…) Daţi-vă demisia şi îl puteţi reprezenta în instanţă. (…) Apărarea se face prin apărarea şi respectarea legii, nu prin modificarea legilor. Daţi-vă demisia dacă mai aveţi un dram de onoare!", i-a transmis deputatul USR ministrului Tudorel Toader.

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, este dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Votul final va fi dat miercuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img