News Flash:

Deputatului husean, Toader Dima, gasit in stare de incompatibilitate de ANI

19 Iulie 2013
2111 Vizualizari | 0 Comentarii
Toader Dima
Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Toader Dima, deputat de Husi, s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 20 decembrie 2012 – 14 martie 2013, el detinand, simultan, atat calitatea de deputat, cat si functia de administrator al SC "Ecoplant" SRL.

Conform ANI, Toader Dima a incalcat atat dispozitiile art. 82), alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 si art. 15, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 96/2006, republicata, potrivit carora "Calitatea de deputat este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale", cat si dispozitiile art. 198, alin. (1) si art. 202, alin. (1) din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994, republicata, potrivit carora "Calitatea de deputat este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului, precum si cu alte functii stabilite prin lege. Deputatul care se afla in una dintre incompatibilitatile prevazute la art. 198 - 200 va demisiona din functiile care sunt incompatibile cu mandatul de deputat in termen de 30 de zile de la data aparitiei cazului de incompatibilitate".

Deputatul husean a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. De asemenea, Dima a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare. "Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective". "Persoana  fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

ani toader dima deputat husi sc ecoplant
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1045 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028251 (s)