News Flash:

Deraierea unui tren din Pakistan a cauzat moartea a cel putin 43 de persoane

8 Iunie 2021
183 Vizualizari | 0 Comentarii
media 151090695579932400

Rusia ar trebui să-şi schimbe "comportamentul distructiv" dacă doreşte relaţii mai bune cu Uniunea Europeană, a declarat luni preşedintele Consiliului European, citat de Reuters.

Charles Michel, care prezidează summiturile UE, a notat într-un comunicat că relaţiile UE-Rusia sunt la un nivel scăzut şi că această situaţie sau o înrăutăţire nu este în interesul niciunei părţi.

"Tendinţa descendentă a relaţiilor UE-Rusia nu se poate schimba decât dacă Rusia pune capăt comportamentului distructiv", a scris el pe Twitter după o convorbire telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.ro.

UE şi Rusia sunt în dezacord asupra unei game largi de probleme inclusiv drepturile omului, intervenţia Rusiei în Ucraina şi tratamentul Moscovei faţă de criticul Kremlinului aflat în închisoare Aleksei Navalnîi, aminteşte Reuters.

Rusia dă vina pe UE pentru deteriorarea acestor relaţii.

Putin a declarat că relaţiile Rusia-UE nu pot fi considerare satisfăcătoare, chiar dacă Moscova şi Uniunea Europeană rămân parteneri majori în materie de comerţ şi investiţii, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

"S-a notat că revenirea la cooperare într-un mod pragmatic şi respectuos ar fi în interesul reciproc", a declarat Kremlinul în legătură cu apelul telefonic dintre Michel şi Putin.

În martie, UE a impus sancţiuni vizând patru înalţi oficiali ruşi apropiaţi ai lui Putin, ca răspuns la încarcerarea lui Navalnîi. Alte sancţiuni ale UE impuse Moscovei includ măsurile luate în 2014 după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina.

Putin i-a spus de asemenea lui Michel că sancţiunile UE împotriva Belarusului sunt contraproductive.

Belarusul a revoltat Occidentul în mai când a forţat un zbor Ryanair de la Atena spre Vilnius să aterizeze în capitala sa, Minsk, pentru a aresta un jurnalist disident şi pe prietena sa. UE a descris incidentul drept piraterie de stat şi pregăteşte noi sancţiuni vizând sectoarele ce joacă un rol central în economia Belarusului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044088 (s)