News Flash:

“Deschide-ti inima de Martisor!”

3 Martie 2016
3700 Vizualizari | 0 Comentarii
Gradinita cu Program Prelungit Nr. 2 Husi deruleaza in anul scolar 2015-2016   proiectul ,,Deschide-ti inima!”,   prin  care echipa de proiect coordonata de doamna educatoare Bondar Eugenia urmareste   manifestarea unor atitudini  de empatie si toleranta  din partea  cadrelor didactice, a parintilor si copiilor  din  gradinitele si scolile husene ,  prin implicarea in actiuni caritabile pentru copiii care provin din familii defavorizate, pe de o parte,  si  crearea conditiilor de manifestare a capacitatilor  artistice a cel putin 300 copii din  gradinitele si scolile din Husi,  pe de alta parte.

Clubul Kiwanis Husi ca partener educational al Gradinitei  cu P.P. Nr.2 Hus , s-a implicat in mod activ prin voluntarii Clubului Kiwanis Husi  in activitatea  proiectului , “Deschide-ti inima”, proiect de voluntariat ce, prin eforturile doamnei profesor Berica Ecaterina , directorul unitatii,  si presedintele Clubului Kiwanis Husi a fost cuprins in cadrul STRATEGIEI NATIONALE DE ACTIUNE COMUNITARA (S.N.A.C)   in parteneriat cu  CENTRUL JUDETEAN DE RESURSE  SI ASISTENTA EDUCATIONALA  ( C.J.R.A.E. ) VASLUI  .

Actiunea : „Deschide-ti inima, de Martisor”- (25 FEBRUARIE 2015-1 MARTIE) – a  constat in realizarea unei  expozitii  cu vanzare de martisoare , bratari, felicitari ,  vizand  valorizarea tuturor copiilor si indrumatorilor acestora  cu talent artistic si  obtinerea de valoare adaugata prin valorificarea lucrarilor in scopul obtinerii unei sume de bani pentru asigurarea hranei calde pentru o familie cu dificultati materiale in care exista  patru copii .
 De asemenea, s-au achizitionat   carti si rechizite din donatii ale parintilor, elevilor  si cadrelor didactice, pentru copii talentati si cu dragoste pentru citit, dar care intampina dificultati materiale.

Actiunea s-a  adresat  atat membrelor Kiwanis, cat si tuturor cadrelor didactice si simpatizantilor  Kiwanis.
Cu  priceperea insuflate de cadrele didactice, membre Kiwanis,  Cocuz Angela , Hristea Claudia, Turculet Marlena (Gradinita Nr. 7 Husi), Calancea Alina (Gradinita Nr.10 Husi), Berica Ecaterina,Catanescu Mariana, Ungureanu Maria, Bahnariu Mariana,  Botezatu Geta, Bondar Eugenia, Tofan Veronica, Andoroi Irina, Catichi Cristina, Zaharia Lorena, toti copiii de la 3 la 6 ani au migalit medalioane de martisoare si felicitari de 1 Martie.

Un partener important al clubului Kiwanis Husi si al Gradinitei nr. 1 Husi este „Asociatia Parintii de la Gradinita NR. 1 Husi”, ai carei membri, coordonati de presedintele d-l Ginu Ciobanu, si-au „ deschis si de aceasta data inima” cumparand  martisoare din cadrul expozitiei  si au facut posibila donatia de carti.

Cadrele didactice au indemnat pe elevi,  parinti si copii sa  pretuiasca munca celor ce si-au pus toata priceperea si sufletul in munca lor  si sa cumpere  martisoarele si felicitarile  realizate in spiritul pastrarii traditiilor  legate de Ziua Martisorului.

Au existat si scoli din mediul rural , sat DELENI-, comuna  HOCENI, in care actiunea s-a desfasurat  cu succes,  iar cutiile cu carti si rechizite au fost donate chiar in scoala , prin eforturile cadrelor didactice  Popa Mihai si Popa Felicia.

O parte din cartile colectate vor fi donate elevilor talentati  in cadrul spectacolului caritabil de pe scena Primariei orasului Husi, „Iti multumesc tie, fiinta draga”, in ziua de 6 Martie 2016, ora 15:00, spectacol organizat de Asociatia „SOLIDAR”, organizator prof. LAURA PARFENE , unde vor evolua si trupe de dans de la Scoala Gimnaziala „M. Sadoveanu” Husi , ai caror elevi , coordonati de doamnele Invatatoare Lazar Oluta si Nela Radu, membre Kiwanis,  demonstreaza  ca sunt si talentati si au spirit de  adevarati voluntari , donand pachete importante de rechizite, carti, jocuri educationale.

Adresam cuvinte de pretuire catre parinti, copii, cadre didactice  care,  prin eforturile lor au reusit sa bucure inimile copiilor de Martisor. O primavara frumoasa si lumina in suflet!

Galerie Foto

IMG_4665.JPG
deschide-ti inima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043120 (s)