vineri, 29 martie, 2024

Descopera 10 plante halucinogene

Distribuie:

Publicat:

Unele plante ne ofera vindecarea de boli grave, altele ne hranesc, altele ne produc disconfort, iar unele chiar moartea.

Plantele halucinogene au fost cunoscute si folosite din timpuri stravechi atat pentru uz medical, cat si religios. Acestea sunt plante care actioneaza asupra mintii si corpului celui care le consuma, purtandu-l intr-o alta lume, departe de realitate.

Substantele chimice din aceste plante sunt cele care produc halucinatii. Evitati consumul de plante halucinogene! Acestea pot fi fatale pentru organism, in special daca suferiti si de alte afectiuni. Iata cateva plante toxice si halucinogene:

1. Nucsoara
Este un condiment care da roma unor dulciuri sau mancaruri. Este, de asemenea, o otrava. Inghitirea a 2 grame de nucsoara da aceleasi efecte ca luarea de amfetamine dar va da si ameteli, febra si dureri de cap. Ingerarea a 7,5 grame vor cauza convulsii, iar 10 grame vor da halucinatii. A manca o nucsoara intreaga, poate insemna “psihoza de nucsoara” care include sentimente de confuzie si agitatie. Sunt inregistrate doua cazuri de deces din cauza nucsoarei (unul in 1908 and si altul in 2001).

2. Glicina (Wisteria sinensis)
Este o planta cataratoare. Sunt toxice pastaile si semintele. In afara de halucinatii, provoaca tulburari digestive si circulatorii

3. Catusnica (Nepeta Cataria)
Este o planta erbacee melifera, cu miros aromatic, inrudita cu menta. Are flori albe, lila sau rosiatice si este cunoscuta pentru proprietatile tonice, excitante. Trebuie folosita cu atentie, pentru ca in cantitati mari are efect halucinogen si tranchilizant. Are o actiune asemanatoare cu cea a marijuanei, creand o stare de euforie.

4. Menta narcotica (Lagochilus inebrians)
Planta este originara din din Asia centrala, Iran, Afganistan, Pachistan. Provoaca intoxicatie, euforie, relaxare, sedare si modificari de perceptie.

5. Peganum harmala
Este o specie ierboasa, perena, de 30-40 cm inaltime, verde, fara peri, cu miros specific. , Alcaloizii din Peganum harmala au efecte narcotice puternice, chiar la o mica supradozare, producand halucinatii, viziuni colorate, frisoane, salivatie abundenta si voma. Efectele narcotice se manifesta in prima faza prin stimularea factorilor motori ai creierului.

6. Matraguna (Atropa belladonna)
Matraguna creste in Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Din pacate, toate partile matragunei sunt toxice. Copiii sunt atrasi de fructele matragunei care sunt negre, lucioase si dulci. Simptomele otravirii cu matraguna sunt: pupile dilatate, vedere incetosata, pierderea echilibrului, dureri de cap, iritatie, inrosirea fetei, halucinatii si convulsii.

7. Maselarita (Hyoscyamus niger)
Planta medicinala toxica din familia solanaceelor, din care se extrage atropina. Intoxicarea cu maselarita se manifesta prin puls la inceput accelerat, apoi incetinit, presiune arteriala scazuta, agitatie, delir, halucinatii, marirea pupilei, respiratie incetinita.

8. Laur indian (Datura metel)
Exista 9 specii de Datura, iar o mare parte dintre ele poate fi gasita in SUA si Mexic. Toate speciile contin alcaloizi care sunt letali. In trecut, datura era folosita ca halucinogen si otrava. Exista unele zone din Europa si India unde datura a fost folosita pentru a comite crime si sinucideri. In unele parti ale lumii, este ilegal sa cumperi, sa cultivi sau sa vinzi datura.

9. Obligeana (Acorus calamus)
Planta medicinala care creste in zone de mlastina sau la marginea apelor, cu frunze lungi, in forma de sabie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina sau rizomii. Supradozarea determina efecte halucinogene.

10. Salvia divinorum
Este o planta halucinogena originara din regiunea montana mexicana Sierra Mazateca. In doze mici, produce halucinatii vizuale – apar doar atunci cand ochii sunt inchisi. In doze mai mare apar halucinatii intense, cum ar fi senzatii de calatorie prin timp si spaţiu, de plutire sau de zbor, senzatii de rasucire, greutate sau lejeritate a corpului.

Atentie! Cititi bine etichetele produselor pe baza de plante care promit relaxare si voie buna. Daca regasiti aceste plante pe etichete, nu uitati ca va pot face rau, deoarece unele sunt toxice si otravitoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img