sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Descopera o noua cauza a tulburarilor de comportament

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii americani au descoperit ca infectiile pe care le contacteaza copii pot fi responsabile pentru declansarea unor tulburari de comportament, relateaza Daily Mail.

Expertii sustin ca ticurile nervoase si comportamentul compulsiv asociat cu sindromul Tourette pot aparea la copii dupa ce acestia contacteaza infectii cu streptococi.

Noua afectiune, numita pe scurt PANDAS, afecteaza felul in care organismul lupta impotriva infectiilor. In cazul copiilor care au aceasta afectiune, anticorpii, care sunt produsi in mod normal pentru a lupta impotriva bacteriilor si a le elimina din organism, ataca anumite zone ale creierului.

Regiunile afectate ale creierului sunt cele care controleaza emotiile, comportamentul si miscarile fizice. Astfel, o simpla infectie in gat, poate schimba complet comportamentul unui copil.

Medicii recomanda parintilor ca, atunci cand vad ca felul in care se poarta copilul se schimba foarte brusc, sa ii faca analize pentru a vedea daca are o infectie cu streptococ. Tratamentul antibiotc impotriva streptococului poate elimina tulburarile de comportament, dar daca infectia nu este tratata, acestea se agraveaza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img