News Flash:

Descoperire crucială despre persoanele vaccinate anti-COVID: Momentul în care imunitatea scade, după a doua doză

20 Septembrie 2021
259 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid 990x990

Persoanele care au primit a doua doză de vaccin Pfizer / BioNTech în urmă cu cinci sau mai multe luni au mai multe șanse să testeze pozitiv COVID-19 decât persoanele care au fost complet vaccinate cu mai puțin de cinci luni în urmă, sugerează noile date, relatează Reuters.

Cercetătorii unei organizații de sănătate israeliene au studiat aproape 34.000 de adulți complet vaccinați, care au fost testați pentru a vedea dacă au avut un caz de descoperire de COVID-19. Per total, 1,8% au dat rezultate pozitive.

Ultima doza făcută la 4-5 luni de la infectare

La toate vârstele, șansele de testare pozitivă au fost mai mari atunci când ultima doză de vaccin a fost primită cu cel puțin 146 de zile mai devreme, a raportat echipa de cercetare. La pacienții cu vârsta peste 60 de ani, șansele unui test pozitiv au fost de aproape trei ori mai mari atunci când au trecut cel puțin 146 de zile de la a doua doză.

Majoritatea noilor infecții au fost observate recent, a spus coautorul dr. Eugene Merzon de la Leumit Health Services din Israel, scrie medscape.com.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033010 (s)