News Flash:

Descoperire inedita: O noua teorie despre locul unde este inmormantat Vlad Tepes

16 Iunie 2014
3363 Vizualizari | 0 Comentarii
Despre domnitorul Vlad Tepes se stie ca a fost ucis in anul 1476, intre Bucuresti si Giurgiu, dupa o lupta cu turcii, care doreau sa-l aduca pe tron pe Basarab cel Batran Laiota, insa nu se stie cu exactitate unde este inmormantat acesta.

 Potrivit istoricilor, exista doua teorii despre locul unde ar putea fi inmormantat Vlad Tepes: Manastirea Snagov (Bucuresti) sau Manastirea Comana (Giurgiu), fara insa a exista dovezi in acest sens.

Lipsa unei pietre funerare care sa ateste locul in care a fost inmormantat Vlad Tepes, devenit cunoscut in lumea intreaga sub numele de Dracula, dupa romanul lui Bram Stoker (1987), alimenteaza noi teorii.

Astfel, cercetatorii estonieni sustin ca Vlad Tepes ar fi inmormantat la Napoli, in Italia, scrie www.business-standard.com.

Nicola Barbatelli, director al Muzeului vechilor populatii, din Italia, si fratii Giandomenico si Raffaello Glinni, sustin ca au descoperit ca ramasitele lui Vlad Tepes se afla intr-un mormant din Piata Santa Maria la Nova, din Napoli, acolo unde se credea pana acum ca ar fi inmormantat ginerele domnitorului roman, Matteo Ferrillo.

Potrivit acestor experti, Tepes nu a fost ucis de turci in 1476, ci luat prizonier si apoi rascumparat de fiica sa, care l-a adus in Italia.

Referitor la piatra funerara despre care se spune ca ar adaposti ramasitele lui Vlad Tepes, expertii au remarcat ca este acoperita cu imagini si simboluri apartinand unei familii nobiliare din Transilvania si nu a unor nobili italieni.

"Dragonul inseamna Dracula, iar cei doi sfincsi aflati fata in fata reprezinta orasul Thebes, numit si Tepes. In aceste simboluri este scris chiar numele contelui Dracula Tepes", a declarat Raffaello Glinni, citat de cotidianul italian "Il Gazzettino".

Oamenii de stiinta au solicitat permisiunea de a investiga mormantul in detaliu.

manastirea snagov manastirea comana transilvania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039031 (s)