marți, 16 aprilie, 2024

Descoperire infioratoare pe litoralul romanesc cu putin timp in urma. Turistii nici nu aveau habar

Distribuie:

Publicat:

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au continua si sambata seria controalelor la unitatile de pe litoral si au aplicat amenzi in valoare totala de 12.000 de lei unui numar de patru restaurante si doua magazine alimentare, potrivit unui comunicat remis, sambata, AGERPRES.

“In cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare in unitatile aflate in zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, Costinesti si Mangalia”, potrivit comunicatului.

In urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformitati, respectiv: depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena; etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare.

Astfel, au fost sanctionate contraventional patru restaurante si doua magazine alimentare, cu amenzi in valoare totala de 12.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate si retrase de la comercializare patru kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijata catre o unitate de neutralizare.

Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) aminteste ca unitatile aflate in zonele de interes turistic sunt supravegheate si verificate permanent de catre inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img