marți, 23 aprilie, 2024

Desertul pofticiosilor care tin dieta: negresa de post cu avocado, decorata cu felii de kiwi si fulgi de cocos

Distribuie:

Publicat:

Coşmarul aproape tuturor persoanelor care ţin dietă este faptul că trebuie să renunţe la dulciuri.

Din fericire, există deserturi „prietenoase” cu silueta, care nu abundă în zahăr şi grăsime, cum este cazul acestei negrese delicioase cu avocado şi kiwi. În plus, poate fi savurată şi în zilele de post, deoarece nu are în compoziţie ouă, unt şi nici lapte de vacă.

Acest desert se prepară în mai puţin de 45 de minute şi are aproximativ 200 de calorii per porţie – nici puţin, dar nici mult, în comparaţie cu dulciurile clasice.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru negresa de post cu avocado şi kiwi şi modul de preparare!

Ingrediente negresă de post cu avocado, felii de kiwi şi fulgi de cocos

250 de grame făină de migdale

75 grame cacao

1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

1 linguriţă de sare

230 grame avocado bine copt

125 ml lapte de soia sau de migdale

100 ml apă

1 linguriţă de extract de vanilie

100 grame pudră de agave

3 kiwi şi fulgi de cocos (pentru decor)

Mod de preparare negresă de post cu avocado, felii de kiwi şi fulgi de cocos

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pulverizează puţin ulei într-o tavă cu diametrul 30 * 20 cm, acoperă cu hârtie pergament, lăsând marginile acesteia să acopere laturile tăvii, apoi pulverizează din nou puţin ulei peste hârtie.

Într-un bol mare, amestecă făina cu pudra de agave, cacaua, bicarbonatul şi sarea. Într-un alt bol, pasează bine avocado cu o furculiţă, adaugă laptele de soia sau de migdale, apa şi extractul de vanilie. Toarnă peste ele amestecul de ingrediente uscate (făina, cacaua etc.). Amestecă bine până obţii o compoziţie omogenă, groasă.

Toarnă compoziţia în tavă, nivelează cu o spatulă şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Lasă prăjitura la copt 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii – compoziţia nu se lipeşte de scobitoarea înfiptă în mijlocul prăjiturii.

Nu tăia negresa imediat ce o scoţi din cuptor, altfel rişti să se împrăştie compoziţia care încă este semi-lichidă! Las-o să se răcească la temperatura camerei pentru 2-3 ore.
Taie prăjitura în pătrate, apoi decorează cu felii de kiwi şi fulgi de cocos. Poftă bună!

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img