vineri, 19 aprilie, 2024

Despagubiri record primite de un roman beat, lovit de o masina: peste un milion euro si pensie pe viata

Distribuie:

Publicat:

Un tribunal italian a stabilit acordarea unor despagubiri record pentru un roman ranit intr-un accident rutier produs in urma cu cinci an – el va primi peste un milion de euro si o pensie lunara, pe viata, de 800 de euro. Decizia instantei italiene surprinde, avand in vedere faptul ca romanul de 38 de ani era in coma alcoolica in momentul producerii accidentului. In plus, despagubiri atat de mari nu au fost primite nici macar in cazul victimelor care au decedat in urma unor accidente rutiere, relateaza gazetaromaneasca.com. Accidentul a avut loc in seara de 23 ianuarie 2012, in SantAngelo Romano. Romanul, C.T., in varsta de 38 de ani la data producerii accidentului, traversa strada print-un loc nemarcat, in momentul in care a fost lovit de o masina Renault, condusa de o femeie. Barbatul a fost izbit in plin, urcat pe parbriz si apoi aruncat pe asfalt. 

Carabinierii ajunsi la fata locului au stabilit ca vina este in totalitate a conducatorului auto, desi, dupa cum am mentionat, victima a incercat sa treaca strada printr-un loc nepermis, fara marcaj de trecere de pietoni. Mai mult de atat, personalul medical sosit la locul producerii accidentului a declarat ca romanul se afla in coma etilica.
Consecintele accidentului: leziuni foarte grave care au produs invaliditate permanenta – 70%- pentru 360 de zile. Diagnosticul stabilit de medici la acel moment a fost unul sever. Stare romanului s-a ameliorat, dar a ramas cu urmari pentru toata viata. Cazul romanului a fost preluat de avocatul Gianluca Trabalza, care a reusit, dupa cinci ani, sa obtina din partea societatii de asigurari despagubiri in valoare de peste un milion de euro, mai exact 1.048.768,56 euro, plus dobanzi datorate intarzierilor de plata. De asemenea, in urma deciziei instantei, romanul a obtinut si o pensie viagera in valoare de 800 euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img