sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Despre UI / UX și cum te ajută să ai mai mulți vizitatori pe siteși conversii mai bune

Distribuie:

Publicat:

Înainte de a discuta despre nevoia investițiilor în UI și UX, hai să vedem ce reprezintă aceste denumiri. UX este prescurtarea pentru User Experience, iar UI este acronimul folosit pentru User Interface. După cum puteți vedea, are legătură cu utilizatorul. Și ca să fie totul și mai clar, menționăm că User Experience ține de experiența userului cu site-ul / aplicația / interfața dezvoltată, în timp ce UI ține de estetic, de vizual și de interacțiunea plăcută a utilizatorului cu site-ul / aplicația / interfața dezvoltată. Cele 2 noțiuni sunt complementare.

Atunci când vrei să construiești un website, trebuie să iei în calcul User Experience și User Interface. În majoritatea cazurilor, propietarii de site-uri neglijează cele 2 entități tehnologice și, inevitabil, se întreabă de ce vizitatorii nu stau mai mult pe site, de ce nu cumpără, rata de conversie e mică etc. Poate ar fi bine să pornești de la UX și UI atunci când pui bazele unui site sau a unei aplicații.

UI și UX au existat încă din cele mai vechi timpuri, dar nu sub acește noțiuni. Inventatorul termenului UX este Don Norman și cu siguranță a schimbat modul în care sunt proiectate produsele și serviciile.

UX este despre a proiecta ceva simplu și ușor de folosit. Are menirea de oferi o experiență plăcută userilor. Trebuie să fie atât de simplu încât utilizatorii să nu își dea seama de ușurința cu carenavighează pe site sau prin aplicație.

Trebuie să fie atât de simplu încât tot ce au de făcut utilizatorii este să deschidă aplicația, site-ul sau ambalajul produsului și să înceapă intuitiv să se bucure de noua experiență. Atunci când apare nevoia de manual sau când apar întrebările despre diferite funcții înseamnă că ceva nu e făcut corespunzător cu normele UX.

Nu este suficient să oferi doar o experiență unică utilizatorului, dar site-ul / aplicația / interfața trebuie să arate excelente din punct de vedere al designului. De exemplu, un magazin online trebuie să fie simplu de utilizat pentru a avea conversii mari, dar trebuie să arate și bine pentru a îndemna lumea la cumpărat. Contează foarte mult cum sunt poziționate elementele într-o pagină, cromatica folosită, cum sunt asezate butoanele. Contează foarte mult până și spațiile dintre elemente.

Pentru a furniza inferfața grafică ideală, nu uita că utilizatorii sunt oameni, care au nevoie de confort, de ușurința în navigare și sunt limitați în capacitățile lor mentale. Cu alte cuvinte, interfața trebuie să fie ușor de utilizat de orice om, indiferenet de vârstă, de pregărirea profesională și educațională.

Păstrează interfața simplă, cu elemente care să ajute la îndeplinirea scopului utilizatorului. Butoanele și alte elemente trebuie să funcționeze previzibil și fără erori, astfel încât utilizatorii să le poată folosi intuitiv.

UX si UI in dezvoltarea jocurilor de noroc<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Indiferent că vorbim de un site de știri, de un magazin online, de o aplicație sau un joc, UX și UI joacă un rol important în relația dintre user și serviciul / produsul dezvoltat.

De exemplu cazinourile online au numeroase sloturi online, mese de poker, rulete și alte jocuri. Diferența dintre jocurile oferite de cazinourile online stă în UX și UI. Cu cât userii sunt mai atrași de coloristica, de frumos și au o experință plăcută în utilizarea serviciilor, cu atât conversia e mai mare. În cazul de față, conversia poate însemna timp mai mult petrecut în jocuri, mai mulți bani pariați etc.Dacă sunteți în căutarea unei experiențe bune în cazinoul web, aceste sloturi online sunt uimitoare și le recomandăm cu adevărat.

Companiile cu prezență în online au ajuns să investească foarte mult în User Experience și User Interface. Au conștientizat că totul stă în experiența oferită userilor.

Merită să se investească în UX și UI din mai multe motive, cu avantaje notabile asupra imaginii de brand, dar și ale veniturilor, precum și interacțiunea clienților cu produsul / serviciul oferit.

Website development UI/UX front end designer<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

În primul rând, prin investirea în UX se poate crește cota de piață și rata conversiilor. Amazon, Google și Apple, toate investesc în experiența clienților, iar dovezile sunt în succesul lor imens.

Prin investirea în UX și UI se reduce rata de respingere (bouncerates). Utilizatorii renunță rapid la ceva ce nu le place, nu înțeleg, nu le oferă încredere.

Investiția într-un proces de proiectare axat pe utilizator este cel mai eficient lucru pe care îl puteți face pentru a reduce riscul de eșec. Implicarea utilizatorul pe tot parcursul procesului de proiectere duce la un produs de succes.

Dacă se investește în UX și UI încă de la început, se poate reduce costul pe publicitate. O experiență bună pentru utilizatori este cea mai bună reclamă pe care o poate avea o afacere. Reclama transmisă din utilizator în utilizator e cea mai ieftină.

O experiență plăcută atrage opinii pozitive de la utilizatori. Recenziile online sunt citite de toată lumea pentru că sunt emise de alți utilizatori și oferă un plus de încredere produsului sau serviciului recomandat.

Magazinele online vor putea crește media coșului de cumpărături printr-o experiență plăcută oferită utilizatorului. Investiția în UX și UI poate determina utilizatorii să comandate mai mult.

Un site / magazin online optimizat UX și UI are costuri mai mici cu asistența și suportul pentru clienți. Când totul e simplu și intiuitiv, utilizatorii nu vor mai avea nevoie de informații suplimentare sau de ajutor. Iar în 2021, utilizatorii nemulțumiți nici nu mai sună, migrează instant la concurență.

Dacă unei persoane îi place brandul / site-ul / produsul cu care a interacționat, cu siguranță va continua să interacționeze cu site-ul și brandul respectiv. Acest tip de utilizator va fi mai ușor de fidelizat. UX și UI nu oferă doar un beneficiu unic.

Când un site / o aplicație / un serviciu este apreciat de utilizatori, echipa producătoare este motivată să lucreze mai mult și mai bine. Astfel compania scapă de costurile pentru motivarea angajaților.

După cum se poate observa, UX și UI nu trebuie neglijat. Apelați la profesioniști pentru a implementa cea mai bună experiență pentru utilizatori.

 

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img